Redactie
Redactie Dineren 25 nov 2013
Leestijd: 2 minuten

Venkel

Amsterdam begint steeds meer gezonde lunchadresjes te krijgen. Na Vinnies, SLA en SANE is er nu ook Venkel. Net geopend in de Amsterdamse Pijp, vlakbij de Albert Cuypmarkt. 

Bij Venkel stel je je eigen salade samen voor gemiddeld 8 euro, met fijne (enkel biologische!) ingrediënten als spinazie, quinoa, venkel – of course -, zeekraal, pompoen, nootjes, geitenkaas en nog veel meer. Of je kiest uit een van de zes kant-en-klare opties, die uiteraard nog wel vers voor je bereid worden.

Photo 21-11-13 12 03 03

Wij gingen voor de Pracht & Kraal, een salade met gebakken zalm, zeeekraal, bietjes, Amsterdamse uitjes, quinoa en winterpostelein. Heerlijk gezond, fris en goed vullend. De portie was voor ons te groot, maar ach, dan deel je ‘m toch? De smaak is werkelijk top.

Venkel is ook ‘s avonds open: dan kun je voor 2 euro extra je salade extra uitgebreid maken voor de grote trek. Brood krijg je er niet bij, maar de salades zijn zelf al zo stevig gevuld, dat je dat absoluut niet zult missen.

Photo 21-11-13 12 20 15Photo 21-11-13 12 20 54
Let op: de salade op de foto hierboven is een halve portie, aangezien wij 1 salade met 2 personen deelden.

Fijn is dat er amandelmelk op de kaart staat (vinden we lekker!), maar ook verse sapjes, homemade limonade (bijvoorbeeld munt en rabarber) en zelfs wijn (bijvoorbeeld een pinot noir uit de Bourgogne). Voor de lekkere trek is er een glutenvrije brownie met amandelmeel. ‘s Ochtends kun je bij Venkel beginnen met kwark, met appel, peer, gedroogde pruimen, walnoten en een muntsiroop.

Geen minpunten? Ach, eentje dan. Omdat alles ook mogelijk is om mee te nemen, zit je in de zaak zelf ook uit plastic bakjes met wegwerpbestek te eten, en drink je koffie uit een kartonnen beker met een roerstaafje en sap uit een plastic to-go flesje. Begrijpelijke keuze, maar niet zo gezellig als je uitgebreid ergens wil lunchen.

Photo 21-11-13 11 59 00

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.