Libanese hummus met Egyptische dukkah

Culy 14 apr 2016 Recepten

Deze Libanese hummus met Egyptische dukkah van Nadia en Merijn is een heerlijk bijgerecht of dip en vertegenwoordigt de lekkerste smaken van het Midden-Oosten.

Week de kikkererwten een nacht in water. Spoel de kikkererwten de volgende dag schoon. Doe ze in een grote pan en voeg zo veel water toe dat ze ongeveer twee centimeter onderstaan. Voeg het bakpoeder toe en breng aan de kook. Kook de kikkererwten met het deksel op de pan in 2 tot 3 uur heel zacht. Laat afkoelen en giet af, maar bewaar een beetje kookvocht.

Tip: als je kant-en-klare kikkererwten uit een pot gebruikt, kun je de vorige stap volledig overslaan.

Pureer de kikkererwten met de tahina, de knoflook, zout en wat citroensap in de keukenmachine. Laat heel lang draaien tot het mengsel een zalvige consistentie heeft (dat duurt wel 15 tot 20 minuten!).

Voeg tijdens het draaien wat kookvocht toe, zodat de hummus lopend en zalvig wordt. Breng verder op smaak met citroensap en zout.

Schep de hummus op een bord en maak er mooie, ronde ‘geultjes’ in, besprenkel rijkelijk met olijfolie en bestrooi met dukkah.

humus-dukkah

Voor 4-8 personen:

  • 500 gram kikkererwten
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 ml tahina (uit plastic pot)
  • 1 teentje knoflook
  • Citroensap
  • Frisgroene olijfolie
  • Dukkah van Nadia & Merijn’s SOUQ
Reageer op artikel:
Libanese hummus met Egyptische dukkah
Sluiten