Redactie
Redactie Inspiratie 11 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

De leukste plekken voor een afternoon tea in Amsterdam

Als je gek bent op taartjes en ander lekkers is een afternoon tea (ook wel high tea genoemd) je-van-het. Omdat ook wij soms door de bomen het bos niet meer zien, zetten we de leukste plekken voor een afternoon tea in Amsterdam voor je op een rij. 

Benieuwd naar plekken in de rest van Nederland? Stay tuned, binnenkort maken we ook een overzicht met de lekkerste afternoon tea’s in de rest van het land.

De Bakkerswinkel

De Bakkerswinkel is dé plek voor een afternoon tea in Amsterdam. Niet alleen hebben ze meerdere vestigingen door de stad (Centrum, Zuid en West), je kunt ook kiezen uit meerdere ‘tea’s’.

Prijs: vanaf €15,95
Warmoesstraat 69, Polonceaukade 1 & Roelof Hartstraat 68

Bron: Facebook

Amstel Hotel

Heb je een iets ruimer budget? Dan is het Amstel Hotel (officieel het InterContinental Amstel Amsterdam genaamd) al jaren the place to be. In de beeldschone lounge geniet je van exquise hapjes, bijzondere (bijpassende) theesoorten en kundige bediening. Een afternoon tea zoals die bedoeld is!

Prijs: €47,50
Professor Tulpplein 1

Anne & Max

Anne & Max is al jaren één van onze favoriete lunchtentjes waar je tevens komt voor een afternoon of high tea. De opties zijn niet eindeloos, maar daardoor blijven de prijzen vriendelijk én rol je niet als een olifantje de zaak uit.

Prijs: vanaf €12,50
Amstelveenseweg 196, Tollenstraat 57 Y & Gerard Douplein 10

Bron: Facebook

De Drie Graefjes

Met hun American Bakery en daar bijbehorende red velvet & carrot cake veroverde De Drie Graefjes al sinds hun komst de harten van menig taartliefhebber. Het is dan ook niet gek dat ze er een heerlijke high tea serveren. Fijn is dat je kunt kiezen tussen alleen zoet, zoet & hartig of zoet & hartig & prosecco.

Prijs: vanaf €15,-
Rokin 130

Bron: Facebook

Gartine

Gartine is misschien wel de schattigste lunchroom van Amsterdam. Verscholen in een zijstraatje van de altijd drukke Kalverstraat bevind je je in een oase van rust en dé plek voor ambachtelijke gerechten en taarten. Hun high tea is verkrijgbaar in vier verschillende soorten en is een echte aanrader als je houdt van meer bijzondere gerechten.

Prijs: vanaf €15,95
Taksteeg 7

Frisse zomertaart met banketbakkersroom en fruit van Gartine

Conservatorium Hotel

Ook het sjieke Conservatorium Hotel serveert een afternoon tea om van te dromen. Met de lekkerste mini gebakjes, prachtige Londense scones en zachte sandwiches geniet je een middag lang ultiem. En ja, alleen al de locatie is een reden om het hotel een bezoekje te brengen

Prijs: €42,-
Van Baerlestraat 27

Tassenmuseum Hendrikje

Niet de meest logische plek voor een high tea, maar ook bij Tassenmuseum Hendrikje kun je terecht om je zoete cravings te stillen. Geheel in stijl krijg je hier geen standaard taartjes, maar de mooiste modieuze eetbare kunstwerkjes zoals hakken en tasjes!

Prijs: vanaf €18,50
Herengracht 573

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.