Redactie
Redactie Inspiratie 12 sep 2013
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… fashionable high tea bij Tassenmuseum Hendrikje

Tassenmuseum Hendrikje aan de Amsterdamse Herengracht is een begrip in modeland: dit museum heeft de grootste tassencollectie ter wereld. En om helemaal in stijl te blijven, kun je er tegenwoordig ook fashionable high tea’en. Culy ging op pad.

Het museum herbergt ruim 4000 tassen, van buideltassen van vijfhonderd jaar geleden, tot de laatste exemplaren van Louis Vuitton, Hermès en Chanel. Het pand aan de Herengracht dateert uit 1666: een indrukwekkende locatie.

In het museum kun je sinds kort ook terecht voor de Fashion Tea: een bijzonder vormgegeven high tea (of afternoon tea, zo u wilt), geïnspireerd door de tassencollectie van het museum. Een beetje zoals de fashion high tea in het Londense hotel The Berkeley; die is daar al jaren razend populair.

culy0002

Culy ontdekt…

In de 17de en 18de-eeuwse stijlkamers met rijkelijke gedecoreerde plafonds nemen we plaats voor de Fashion Tea. We beginnen met een glas prosecco en maken een keuze uit de vele soorten thee: van Darjeeling First Flush tot zwarte Chinese thee. Die blijkt erg lekker en mooi geserveerd in klassiek witte theepotjes.

Vervolgens krijgen we ons eerste gerecht: een kleine warme English pie met kip en prei. Erg lekker, maar niet specifiek fashionable: dat is een minpunt. Daarna volgt een broodrolletje met gerookte zalm, een broodje tonijnsalade en een mini-salade met geitenkaas en ham in een amuseglaasje. En uiteraard scones met clotted cream en jam – de klassieker van de high tea.

IMG_4958IMG_4970

Dan is het tijd voor de modeshow – een culinaire show op tafel, that is. Een koekje in de stijl van Bette Midler’s kaneel-rode schoenen, een gouden Chanel 2.55 vanillecake met  marsepein, een zwart Moschino-tasje van fondant, een gelaagd fruitcakeje met  frambozen in de stijl van Dior Pink en een macaron met vanillecrème (waarvan de link met een tas alleen niet konden vinden). De gebakjes worden echter niet in huis gemaakt, maar verzorgd door een externe horecapatissier. Wij waren persoonlijk niet zo’n fan van de smaak van de zoetigheden. Het zag er prachtig uit, maar de smaken sprongen er wat ons betreft niet uit: de macaron was bijvoorbeeld niet helemaal goed gebakken en nog niet ‘gaar’ van binnen. Het Chanel-tasje was zwaar en plakkerig met een dikke laag marsepein. Jammer, want de presentatie was fabuleus.

De Fashion high tea kost € 45,- per persoon. Daar komt de entree voor het museum (à €9,-) helaas nog wel bovenop, mocht je nog willen rondlopen. Voor de Fashion Tea moet van tevoren gereserveerd worden via de website.

IMG_4960IMG_4964IMG_4969

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.