Redactie
Redactie Dessertrecepten 27 mei 2015
Leestijd: 1 minuut

Frisse zomertaart met banketbakkersroom en fruit van Gartine

Deze week verschijnt Vier seizoenen koken met Gartine. Een prachtig kookboek van het succesvolle restaurantje Gartine in hartje Amsterdam. Wij delen een heerlijk recept voor Gartine’s frisse zomertaart met banketbakkersroom en fruit met jullie.

Over Gartine

Kirsten Eckhart en Willem-Jan Hendriks verwerken dagelijks in hun restaurant Gartine de verse producten uit hun eigen moestuin in de Beemster in de lekkerste gerechten. In Vier seizoenen koken met Gartine staan de recepten, maar ook inspiratie voor interieur, muziek en wijn.

Het recept:

Doe de koekjes in de keukenmachine, laat draaien totdat het kleine kruimels zijn en voeg er geleidelijk de roomboter bij. Vet de springvorm in en doe er de koekkruimels in. Druk ze goed stevig tegen de rand en bodem aan, en maak een opstaande rand. Zet de bodem minimaal een uur in de koelkast.

Breng de melk aan de kook met het vanillemerg. Klop de eidooiers met de suiker luchtig, roer er de maizena door. Schenk de melk in een dun straaltje bij de eidooiers, blijf goed roeren.

Schenk het mengsel weer terug in de schoongemaakte pan en verwarm op een heel laag vuurtje. Blijf goed over de bodem roeren, totdat het mengsel ‘blub’ zegt en je een dikke vla hebt.

Haal meteen van het vuur, doe in een bak en dek direct op de vla af met plasticfolie om velvorming te voorkomen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast.

Haal de taart uit de springvorm en vul hem met de banketbakkersroom. Leg er zomerfruit op naar keuze.

Frisse zomertaart met banketbakkersroom en fruit van Gartine

Vier seizoenen koken met Gartine is nu in de (digitale) boekwinkel te koop voor € 29,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.