Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: buikspek in bier op Chinese wijze

Met dit recept voor buikspek in bier (op Chinese wijze) organiseer je thuis een kleine pork belly party! Het is een soort stoofvlees, maar dan met al die lekkere smaken uit de Aziatische keuken. Een flinke scheut bier maakt het helemaal af.

Dit buikspek in bier eet je lekker met rijst of noodles. Want er is saus genoeg! Serveer er wat ingelegde radijs (of komkommer), gebakken paksoi of spinazie bij en je hebt een godenmaal.

Kliekjes zijn trouwens óók erg lekker op een steamed bun. Die vind je in de vriezer bij sommige toko’s.

Buikspek met bier en rijst
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Buikspek in bier op Chinese wijze

Meng alle ingrediënten voor de ingelegde radijsjes in een afgesloten bakje en zet ongeveer een uur weg.

Snijd het buikspek in grote blokjes. Maak er niet te kleine blokjes van: een groot deel van het vet zal wegsmelten en dan houd je dus amper vlees over.

Verhit een grote koekenpan of een braadpan op medium vuur en bak de stukjes buikspek rondom. Als ze lekker beginnen te bruinen, voeg je de uien, knoflook en gember toe aan de pan.

Als alles lekker bruin is, voeg je het bier en de bouillon toe aan de pan. Doe er dan ook de rest van de ingrediënten bij: het vijfkruidenpoeder, lichte sojasaus, donkere sojasaus, rijstazijn, rijstwijn en de suiker. Breng aan de kook en laat 15 minuten flink borrelen.

Zet het vuur daarna laag en laat het buikspek in bier zo 1,5 uur stoven.

Als de saus tot de helft is ingekookt en er lekker stroperig uitziet, weet je dat je er bijna bent. Laat het gerecht daarna nog 5 tot 10 minuten smoren.

Schep het buikspek in bier op een schaal en bestrooi met de bosui en sesamzaadjes. Serveer met rijst of noodles en de ingelegde radijsjes.

Meer lekkere recepten met buikspek:

Buikspek in bier

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.