Culy
Culy Inspiratie 13 augustus 2016

De 5 fijnste restaurants op Ibiza

Vertrek jij deze zomer naar het zonnige Ibiza? Sla dan zeker deze lijst met de vijf fijnste restaurants op Ibiza op.

Voor dit artikel verzamelden we de beste restaurants op Ibiza, maar niet zomaar resto’s met goede koks in dienst. Zo keken we niet alleen of het eten simpelweg steengoed is, maar ook of je portemonnee er geen rolberoerte van krijgt en of je er naar binnen kan zonder eruit te zien als een Victoria’s Secret topmodel. Here we go!

La Paloma – San Lorenzo

Zeg je Ibiza, dan zeg je automatisch ook La Paloma. Dit biologische restaurant is al jaar en dag een begrip op het eiland en serveert de meest goddelijke gerechten, waarin een belangrijke rol voor groente is weggelegd.

Het restaurant is gevestigd in het dorpje San Lorenzo en heeft een Italiaanse keuken. De ingrediënten worden zoveel mogelijk van het eiland gehaald, maar als het echt niet anders kan (bijvoorbeeld de bresaola en de olijfolie) dan halen ze het ergens anders vandaan. Als klap op de vuurpijl hebben ze ook een eigen tuin waarin ze knapperige groenten en aromatische kruiden groeien.

La Paloma
C/ Can Pou 4

La Bodega – Eivissa

Zin in een avondje tapas happen? Dan ben je bij La Bodega aan het juiste adres. Hier serveren ze een ratjetoe aan gerechten: van klassiekers als pulpo a la gallega tot internationale hapjes als ceviche

Naast het restaurant in de stad hebben ze ook een toko aan het strand Talamanca. Verwacht hier dezelfde gerechten, maar dan met een adembenemend uitzicht en je voeten in het zand.
La Bodega
Carrer Bisbe Torres Mayans 2
Carrer ses Figueres 14 (aan het strand)

La Brasa – Eivissa

In Eivissa vind je ook La Brasa, een idyllisch restaurant in een soort binnentuin. Op het menu staan echte Spaanse klassiekers zoals mosselen in een saus van amandelen, paella en inktvis.

Dit is de ultieme plek voor een romantische avond.

La Brasa
Carer de Pere Sala 3

Can Guimo – San Juan

Het schattige tentje Can Guimo schreeuwt Ibiza. De felle kleuren in het interieur, groenten in de hoofdrol en de relaxte sfeer weerspiegelen het eiland perfect.

Op het menu staan veel vegetarische gerechten, gemaakt van lokale producten. De prijzen zijn prima en het enige nadeel is dat ze niet ‘s avonds geopend zijn, maar alleen overdag. Ook fijn: je kunt alle gerechten ook meenemen naar het strand of op een bootje.

Can Guimo
Lugar Venda de Safragell 68

Aubergine Ibiza – Sant Miguel

Tot slot Aubergine, wat ook een must is om te bezoeken tijdens je verblijf op Ibiza. In de keuken wordt uitsluitend gekookt met biologische en lokale producten, en een groot deel van het menu is vegetarisch.

Het restaurant is elke dag geopend vanaf 18:00 en in de winters organiseren ze elke zondag een farmers market, waarbij je hun favoriete producten (zowel eetbaar als snuisterijen en kleding) kan kopen.

Aubergine Ibiza
Carretera de Sant Miguel (km 9,9)

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
De 5 fijnste restaurants op Ibiza
Sluiten