Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 5 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Cheers: dit zijn de lekkerste zomerdrankjes van 2022

De zon lonkt, evenals de dorst. Culy is daarom op zoek gegaan naar het lekkerste lekkers voor in je glas. Voor bij de borrel, het diner of gewoon als opkikkertje. Ze hebben twee dingen gemeen: ze zijn heerlijk én stuk voor stuk een tikkeltje bijzonder. Dit vinden wij de lekkerste zomerdrankjes van 2022.

De lekkerste zomerdrankjes van 2022

Seltzer van Something & Nothing

Culy’s Nancy kwam voor het eerst in aanraking met de Hibiscus & Rose seltzer van Something & Nothing bij het afhaal-kerstmenu van restaurant De Zusters in Maarssen. Daar werd er een toffe alcoholvrije cocktailpairing mee gemaakt. Wat en hoe moet ze je verschuldigd blijven (want #mombrain) maar neem maar gewoon aan dat het verrassend, verfrissend en heerlijk was.

Seltzer is in Amerika helemaal ingeburgerd en staat voor bruiswater, dikwijls met een smaakje. Omdat het van nature minder calorieën bevat dan (light) frisdrank is het zo populair. Voeg je er een scheutje alcohol aan toe, dan spreek je trouwens van hard seltzer.

Calorieën tellen of niet, dit is gewoon een heerlijk fris drankje in een blikje. Wij vinden de smaak Hibiscus & Rose het lekkerst (hibiscus is ook een van de recente foodtrends), maar yuzu is ook top, vooral bij een Aziatische maaltijd.

Sayah Cold Drip Coffee met spekkoekkruiden

Liefhebbers van spekkoek en sterkedrank zijn misschien al bekend met Sayah: die lekkere spekkoeklikeur. Diezelfde kruidenmix (naar familierecept) is nu verwerkt in een Cold Drip Coffee: ijskoffie dus, met de bijzondere smaak van spekkoek. Lichtzoet, met tonen van warme specerijen als kardemom, kaneel en kruidnagel.

Drink ‘m puur, met ijs, met (plantaardige) melk of verwerkt in een koffie-spekkoek-cocktail. Of wat dacht je van een koffie-spekkoek-milkshake?

Ijskoffie met de smaak van spekkoek
Bron: Sayah

Jarritos: Mexicaanse limonade

Je ziet ze ineens overal opduiken: de vrolijke bontgekleurde flesjes van Jarritos. Deze Mexicaanse frisdrank zag in 1950 het levenslicht. Het werd pas echt populair toen de frisdrank verscheen in de smaken koffie en tamarinde. Ook de export naar Amerika loonde: in de Verenigde Staten is Jarritos ook enorm populair.

Wij zagen de flesjes onder andere al bij Jumbo, maar ook bij frietzaken en zelfs bij Xenos en in het tuincentrum. Je kunt het ook kopen bij Tjin’s Toko. Jarritos wordt gemaakt in diverse fruitsmaken en bevat minder prik dan andere frisdranken. Het is verkrijgbaar in smaken als ‘Mexican cola’, tamarinde, mango en ‘fruit punch’. Lekker bij de Mexicaanse maaltijd!

Bobby’s gin Pinang Raci Spice Blend no.1

De Schiedamse ginmakers met Indonesische roots van Bobby’s gin maakten weer een nieuwe. Hun Pinang Raci gin bevat warme, aromatische en frisse specerijen van het Molukse eiland Ambon. Denk aan kurkuma, daun salam en galangal (laos).

Chef Perry de Man maakte onlangs een bijpassend gerecht bij een Ambon Collins cocktail met de nieuwe gin. Proberen? Het recept hebben we voor je: Ikan Pindang Kuning mét een Ambon Collins van Bobby’s Gin.

Bron: Bobby's Gin

Natuurlijke siropen van Marie-Stella Maris

Bij siroop denken we vaak aan zoet op zoet (op zoet). Leuk voor de kinderen of onbetwiste zoetekauwen misschien, maar niet voor volwassenen… toch? Enter de siropen van Marie-Stella Maris. Je kent dit bedrijf wel van het mineraalwater en de luxe handzeep; ze zetten zich daarbij in voor schoon water en sanitaire voorzieningen en doneren daarom een vast percentage van hun omzet aan duurzame waterprojecten. Nieuw zijn hun natuurlijke siropen die een verrassend alternatief voor frisdrank, bier en wijn bieden.

Verrassend én volwassen, want Culy was aangenaam verrast door de toevoeging van kruiden als roze peper en nootmuskaat aan deze siropen. Verkrijgbaar in de smaken Elderflower (met kweepeer en nootmuskaat), Ginger (met appel en limoen), Cassis (met zwarte bes, eikenhout en pittig paradijszaad) en Rhubarb (met granaatappel, roze peper en rozemarijn). Verkrijgbaar in de webshop en bij de alcoholvrije online slijter Nix & Nix.

Zomerdrankjes van 2022
Bron: Marie-Stella Maris

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.