Redactie
Redactie Inspiratie 29 mrt 2014
Leestijd: 4 minuten

Culy verklapt: de verborgen pareltjes van Parijs

Dat we dol zijn op Parijs weten jullie waarschijnlijk al, en dat er tal van artikelen op Culy staan met onze favoriete ontbijt-, diner- en truffeltentjes (klik, klik, klik, klik en klik!), is ook niet geheel onbekend. Maar wat nog miste, was een lijst met de verborgen pareltjes waar je als toerist niet zo snel zal komen. 

Vandermeersch

Na een opleiding bij onder andere Pierre Hermé besloot Stéphane Vandermeersch het heft in eigen handen te nemen en opende hij zijn eigen boulangerie. En hoewel wij Nederlanders vaak naar de dichtstbijzijnde Koolhaas of Bakker Bart vluchten, is het in Parijs eerder regel dan uitzondering als men stad en land afreist voor hun favoriete bakker.

Zo gebeurt het regelmatig dat Vandermeersch, bekend vanwege zijn broden, quiches en waanzinnige gebakjes, vol staat met Parijzenaren die niet eens maar een beetje in de buurt wonen. Daarnaast is Vandermeersch alleen al de moeite waard vanwege zijn tulband cakes met oranjebloesemwater, die alleen op vrijdag en zaterdag worden gebakken.

Vandermeersch
278 Avenue Daumesnil

Bron: Vimeo

Clamato

Clamato is een nieuw restaurant van Michelinsterrenchef Bertrand Grébaut waar je komt voor al het lekkers uit de zee. Je kunt er niet reserveren, deze wees op tijd (op z’n Frans betekent dat rond 7 uur) en geniet van de verser dan verse oesters, coquilles, gerookte paling en meer. Een aanrader schijnt ook de octopus carpaccio met grapefruit en ansjovis te zijn.

Clamato
80 Rue de Charonne

Le Perchoir

Een rooftop bar in Parijs met een panorama view en heaters in de winter: is er iets beters te vinden na een dag struinen door Parijs? Juist! Kom op tijd want er is een limiet van 100 personen tegelijk, en bestel de tonijn-aardappel chips met pikante mayo en krokant gebakken prei. Doen dus!

Le Perchoir
14 Rue Crespin du Gast

Holybelly

Ook Holybelly is nog maar net geopend en is dé plek voor locals voor een stevig ontbijt en speciaalkoffies. De koffie wordt geroosterd door de lokale brouwerij Belleville Brûlerie en smaakt naar meer. Ze zijn elke dag, behalve dinsdag en woensdag, geopend van 09:00 tot 18:00 en in het weekend vanaf 10:00. Reserveren is niet mogelijk, maar al moet je wachten op een tafeltje in dit knusse zaakje, het is zeker de moeite waard.

Holybelly
20 Rue d’Aligre

L’Avant Comptoir

Waar de meesten in de rij staan voor een tafel bij Le Comptoir du Relais, weten maar weinig dat ernaast een kleinere bar van dezelfde chef verborgen zit. Stap door het plastic gordijn en geniet van de lekkerste hapjes aan de bar. Van ‘s middags tot middernacht is dit dé plek voor het lekkerste Franse finger food zoals kroketjes met ham, hotdogs met worst van gekonfijte eend (Ja!) en Parmezaanse-kaassoesjes.

Je hoort het, L’Avant Comptoir is zeker een must go tijdens je volgende trip. Zie je de bomen door het bos al niet meer? Dat begrijpen we ab-so-luut, maar hou nog even vol want er komen nog aardig wat pareltjes aan.

L’Avant Comptoir
9 Carrefour de l’Odéon

Restaurant David Toutain

Verwacht bij David Toutain sterwaardig eten met kwaliteits ingrediënten en dagelijks wisselende menu’s. Bij David spelen groenten vaak een belangrijke rol, maar ook vlees en vis worden zeker niet ondergewaardeerd. Reserveer op tijd want foodies uit de hele wereld proberen continu een tafeltje te bemachtigen.

Restaurant David Toutain
29 Rue Surcouf

La Pointe du Grouin

La Pointe du Grouin is without a doubt een bijzondere bar. Naast dat ze geen telefoonnummer hebben, niet doen aan bediening en ook geen reserveringen opnemen, moet je je euro’s omwisselen voor hun eigen munteenheid. Daarnaast zoek je je eigen wijn uit in de wijnkelder en is je eten klaar als je het door jou aan de bar bestelde gerecht door een megafoon getetterd hoort worden.

Gezellig? Mwah. Bijzonder? Jazeker!

La Pointe du Grouin
8 Rue de Belzunce
 

Lockwood

Lockwood is overdag een gezellig koffietentje, maar wordt ‘s avonds omgetoverd tot een cocktailbar waar muziek wordt gedraaid van onder andere Jimmy Hendrix en de Rolling Stones. Daarnaast is het belangrijkste nog niet gezegd: het is gevestigd in een oude kelder!

Bestel vooral de quesadillas met langzaam gegaard varkensvlees, broodjes gefrituurde kip en de Penicillin cocktail met honing, citroensap, gember en whiskey.

Holybelly
73 Rue d’Aboukir

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.