Redactie
Redactie Inspiratie 1 jul 2013
Leestijd: 2 minuten

Ontbijten in Parijs: de 5 leukste plekjes

Parijs: de stad waar we maar geen genoeg van kunnen krijgen. Hoewel we al meerdere artikelen hebben gewijd aan spots voor lunch, koffie, taartjes en diner, blijft het ontbijt ondervertegenwoordigd. De hoogste tijd dus om ons lijstje met favo spots met jullie te delen. 

Coquelicot – Al eerder schreven we over deze typisch Franse hotspot in Montmartre, maar dan als plekje om te lunchen. Gelukkig biedt  Coquelicot (Frans voor klaproos) ook de mogelijkheid tot ontbijt. Kies voor één van de samengestelde ontbijtjes of ga voor losse gerechtjes zoals biologische eitjes op toast, een sneetje brioche of één van de zoetigheden in de winkel.

24 rue des Abbesses

Ma Bourgogne – Ma Bourgogne is dé plek om je dag te beginnen met het Parijs uit je dromen. Geniet van het uitzicht aan het beeldschone place des Vosges en bedenk alvast wat je die dag zult gaan doen.

19 place des Vosges

Place des Vosges

Angelina Als je op chique wilt gaan is Angelina de perfecte plek. Deze prachtige salon aan de Rue de Rivoli straalt de Franse allure uit de tijd van Napoleon uit en serveert de beste thee, warme chocolademelk en zoete broodjes. Onze tip: ga er heen voor een laat ontbijt en blijf hangen zodat je als dessert kunt genieten van één van de adembenemende taartjes.  

226 rue de Rivoli

Breakfast in America – Schrik niet, dit is namelijk een klein stukje Amerika in Parijs, inclusief pancakes, maple syrup en slappe koffie. Nee, het is misschien niet de meest culinaire plek om je dag mee te beginnen, maar een beleving is het zeker! Het interieur doet je denken aan een Amerikaanse ‘diner’ uit de films en ook het eten is precies zoals het hoort.

17 rue des Ecoles

Ontbijt

Kooka Boora – Bij een stevig ontbijt hoort een goed kopje koffie. Kooka Boora is dan de uitgelezen plek vanwege hun Australische koffie en lekkere broodjes.

62 rue des Martyrs

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.