Redactie
Redactie Inspiratie 29 mrt 2014
Leestijd: 2 minuten

Alle superfoods in één mix: Powerblend

Superfoods, men raakt er niet over uitgepraat. We gaan in dit artikel niet de discussie aan over of ze wel of niet wetenschappelijk bewezen gezond zijn (daar zijn andere sites voor…). Wel willen we je graag op een nieuw product wijzen waar wij enthousiast over zijn: Powerblend.

Als je meer superfoods in je eetpatroon wil verwerken, of je bent nieuwsgierig naar de verschillende soorten, kan het beginnen daarmee lastig zijn. Welke koop je nu wel en niet, moet de lijnzaad nu gebroken of heel zijn, en waar vind ik in godsnaam macapoeder? En hoe eet ik spirulina?

Vragen die ons bekend voorkomen en helemaal niet raar zijn. Sterker nog, ook wij van Culy komen nog regelmatig nieuwe superfoods tegen waarvan de werking nog niet helemaal snappen. Matepoeder, rhodiola, lucuma… wat doe je er eigenlijk mee?

culy0003

Tess Organic

En toen kwamen we Marloes Hoogendoorn tegen. Een natuurvoedingsdeskundige, een echte health foodie en de eigenaresse van de webshop Tess Organic. Zij bedacht Powerblend, een mix van allerlei biologische superfoods, verkrijgbaar in vijf smaken. De mix is redelijk fijn (grover dan poeder) en lekker om te eten in je yoghurt, sapjes en smoothies, over vers fruit, en zelfs op je boterham.

De mixen zitten bomvol superfoods. Zo is de Bounty Flavour gevuld met kokos, lijnzaad, cacaonibs en spirulina. En in de Cinnamon Flavour vind je havermout, kokos, kaneel, chia, amandelen, hazelnoten, pompoenpitten, hennepzaad, palmsuiker en rhodiola. En zo zijn er nog drie smaken.

De blends zijn een soort vitaminepil, maar dan eetbaar. En lekker, en dat blijft voor ons het belangrijkste. Want we willen lekkere fruitsalades of yoghurt niet verpesten met een vervelende smaak, hoe gezond het ook mag zijn.

culy0002

Waar te koop?

Deze Powerblends zijn te koop via de webshop www.ikwilsuikervrij.nl en in Amsterdam bij Biolicious en Zus&Zo in het Olympisch Stadion. Je betaalt tussen de € 11,50 en € 16,50 voor 250 gram en tussen € 24,95 en € 29,95 voor 500 gram. De ene smaak is iets duurder dan de andere.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.