Pip Minkels
Pip Minkels Inspiratie 27 jun 2024
Leestijd: 6 minuten

Culy ontdekt: drie dagen eten wat MarleenKookt ons voorschotelt

Elke week is het weer een hele opgave om een weekmenu samen te stellen. Verse maaltijden die je ook nog eens kunt invriezen zijn dan ook voor veel mensen een ideale oplossing. Culy testte drie dagen lang het abonnement van MarleenKookt, waarbij je drie verse maaltijden aan huis bezorgd krijgt die je alleen nog even op hoeft te warmen.

Bezorgservice

Sinds 2011 is MarleenKookt al een begrip in Amsterdam, en sinds kort nu zelfs in de hele randstad. Marleen kookt elke dag gezonde en verse maaltijden die je via haar website kunt bestellen. Ze stelt daarvoor wekelijks een menu samen met de gerechten waaruit je kunt kiezen. Ook kun je aangeven uit hoeveel personen je gezelschap bestaat en is er keuze uit gerechten met vlees, vis of vega(n).

Ze werkt daarvoor zoveel mogelijk met seizoensproducten en maakt alles zelf. Ook zit er gegarandeerd 250 gram groente per persoon in elke maaltijd en zijn de meeste maaltijden goed in te vriezen. Zo kun je restjes op een later moment nog opeten en gaat er niets verloren. Wil je gaan bestellen, check dan wel eerst even of jouw woonplaats binnen het bezorggebied valt.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij MarleenKookt; ze bezorgen dan ook alle maaltijden op de bakfiets. Deze worden gebracht in porseleinen schalen, die bij je volgende bestelling ook weer opgehaald worden zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Wil je stoppen met bestellen, dan kun je gemakkelijk een afspraak maken om de schalen te laten ophalen.

Het MarleenKookt abonnement

Sinds kort is het mogelijk om een abonnement af te sluiten bij MarleenKookt, zodat je niet elke dag losse maaltijden hoeft te bestellen. Je ontvangt hierbij drie maaltijden per week en deze worden op maandag of op dinsdag bij je langs gebracht. Handig: je kunt ook zelf een gewenste bezorgtijd aanklikken.

Bij het abonnement kun je kiezen of je met 1, 2, 3 of 4 personen eet die ouder zijn dan 12 jaar. Eet je met kinderen, dan kun je ook aangeven met hoeveel kinderen. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen voor een flexitarisch of vegetarisch menu.

Voor een gezin bestaande uit 2 volwassen en 2 jongere kinderen kost het menu € 85,50 per week. Ben je met vier eters ouder dan 12 jaar, dan kost het abonnement € 108,-. Alle prijzen van het abonnement zijn te vinden op de website van MarleenKookt.

Culy ontdekt… de gezonde kant-en-klare stoommaaltijden van Mealhero

marleenkookt bezorging
Bron: Marleen Visser Food Photpgraphy

Culy ontdekt… MarleenKookt

De week begint bij het samenstellen van je abonnement. Culy’s Pip eet bijna altijd met een gezelschap van drie volwassenen en geeft de voorkeur aan een flexitarisch menu; je hebt dan keuze uit zeven verschillende gerechten. Geef je voor het einde van de week geen keuze door, dan kiest MarleenKookt zelf drie gerechten voor je uit. Pip wilde wél zelf haar gerechten uitkiezen (je bent een Culy of je bent het niet…), en maakte daarom een combinatie van een vegetarische pompoencurry, een vislasagne en een gevulde aubergine met wilde rijst.

De gerechten werden op dinsdagmiddag om 13:00 uur bezorgd. Het eten was verdeeld over vier grote, glazen schalen met op elke schaal een sticker met daarop de inhoud. Goed om te weten: de schalen kunnen in de koelkast en in de vriezer bewaard worden, en mogen ook mee in de oven. Ben je van plan om de maaltijden op een later moment vanuit je vriezer op te warmen, dan kun je de schalen gewoon rechtstreeks in de oven zetten. Haal dan natuurlijk wel even de plastic deksel eraf.

Je krijgt bij elke bestelling een A4’tje met daarop de ingrediënten en bereidingswijze van elk gerecht. Wij merkten dat de gerechten het best tot hun recht komen wanneer je ze opwarmt in de oven in plaats van in de magnetron. We vinden de opwarmtijd op de instructies alleen wat kort, en raden aan om je gerecht zeker 45 minuten in de oven te zetten zodat het geheel goed kan opwarmen. Bedek de schaal dan eventueel met wat aluminiumfolie als je merkt dat de bovenkant te donker wordt.

Alle houdbaarheidsdata voor producten in je vriezer

marleenkookt instructies
Bron: Marleen Visser Food Photpgraphy

Gevulde aubergine met wilde rijst

We begonnen de week met de gevulde aubergine met wilde rijst. De aubergine was zacht gestoomd en gevuld met een stoofpotje van tomaten, linzen, pijnboompitjes en feta. In een aparte schaal zat de wilde rijst: dat was een mix van basmatirijst en zilvervliesrijst, gemengd met kikkererwten, rozijnen en verse kruiden.

We waren alle drie positief verrast door dit gerecht. De aubergine en het stoofpotje zijn supersmaakvol en je proeft dat er veel verschillende kruiden zijn gebruikt om deze op smaak te brengen. Ook de wilde rijst viel goed in de smaak; deze is ontzettend goed gekruid. De porties waren flink voor drie personen en we hielden dan ook wat van de stoofpot en de wilde rijst over. Dit hebben we dan ook in de koelkast bewaard om later op te eten.

(Egg)plants are friends! De lekkerste recepten met aubergine

marleenkookt aubergine
Bron: MarleenKookt

Klassieke vis lasagne

Op de tweede dag stond de lasagne op het menu. Ook dit gerecht beviel goed. De lasagne zit bomvol zalm, witvis en garnaaltjes. Verder is ‘ie gevuld met tomaatjes, venkel en bechamelsaus. Bij de bereidingswijze stond dat de lasagne 15-30 minuten in de oven moet, maar wij hebben ‘m zeker 50 minuten in de oven gehad zodat de hele inhoud goed warm was.

De lasagne was goedgevuld en heel smaakvol. Ook hier proefden we dat er veel verschillende kruiden zijn gebruikt en dat de bechamelsaus was gemaakt met visbouillon. We kregen deze maaltijd wederom niet op met z’n drieën; de porties bij MarleenKookt zijn echt berekend op drie grote eters.

marleenkookt vislasagne
Bron: MarleenKookt

Pompoencurry met tofu

Op de laatste dag aten we de pompoencurry. De saus was gemaakt van pompoen, kurkuma en kokosmelk en gemengd met zachte stukjes tofu en geserveerd met gele rijst. Er waren gestoomde groenten doorheen gemengd, zoals doperwtjes en wortel.

Dit gerecht zat vol groenten en was wederom een grote portie voor drie personen. We vonden alleen de curry ietwat flauw van smaak – vooral vergeleken met de vorige twee gerechten die zo smaakvol gekruid waren. Ook was de verhouding tussen de rijst en de curry niet helemaal goed; we vonden de curry meer een tweepersoons-portie terwijl we van de rijst juist een boel over hadden.

marleenkookt pompoencurry
Bron: MarleenKookt

Makkelijk en gezond

De maaltijden van Marleenkookt zijn ideaal voor drukke huishoudens die toch gezond en smaakvol willen eten. Je betaalt gemiddeld tussen de € 8,- en € 10,- per persoon per maaltijd. Je krijgt hiervoor wel flinke porties en de maaltijden bevatten veel verschillende, verse ingrediënten.

Houd je van gemak en vind je het lastig om elke dag te bedenken wat je moet eten, dan is het abonnement van MarleenKookt een ideale oplossing. Een ander voordeel vinden we dat je niet vast zit aan het abonnement en deze wekelijks kunt opzeggen. Of je kunt er eerst voor kiezen om éénmalig een maaltijd te bestellen en te kijken of dit je bevalt voordat je een abonnement afsluit. Perfect dus voor tijdens drukke weken waarin koken niet je grootste prioriteit is.

Meer leuke artikelen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.