Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 13 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Culy ontdekt… de zomerse high tea in het Waldorf Astoria in Amsterdam

Voor de ULTIEME high tea moet je echt naar het Waldorf Astoria in Amsterdam. Dit supermooie hotel serveert daar namelijk sinds vorig jaar elke zomer een Summer Afternoon Tea. Zo word je o.a. verrast met draaimolen-hobbelpaarden van gingerbread met crème van eendenlever ertussen, popcorn cupcakes, mini hotdogs en soesjes met roze suikerspin.

De Summer Afternoon Tea van deze zomer is geïnspireerd op de historische strandattracties en circusacts in de VS. Patissier Vipin Charly en Executive Sous Chef Tomas Bron zijn helemaal los gegaan op de coolste creaties, die allemaal worden geflankeerd door een heerlijk kopje thee. It’s an afternoon tea, after all

afternoon tea in het Waldorf Astoria Amsterdam

Wat kun je verwachten van deze high tea?

De Summer Afternoon Tea vindt plaats in de prachtige Peacock Alley van het Waldorf Astoria Hotel, aan de Herengracht in Amsterdam. De high tea wordt van juni t/m augustus dagelijks geserveerd tussen 15:00 en 17:00. Prijzen beginnen bij € 42,50 per persoon.

Het is alleen al een beleving om in die befaamde Peacock Alley te zitten en om je heen te kijken. En dan verschijnt daar plots voor je neus een feestelijke granité van cranberry en lemon green sencha thee.

granité van cranberry en lemon green sencha thee

Daarna volgt een amuse: een mini ijshoorntje, met een vulling van tomaat, cream cheese en avocado, afgemaakt met gepofte rijst en reepjes nori. Helemaal fantastisch is het rondje soja-gel dat ze onder de avocado hebben verstopt. Ook bijzonder: het ijshoorntje is ook gemaakt van nori.

ijsje / nori cone met avocado en cream cheese / Waldorf Astoria Amsterdam

Draaimolens en clowns

Maar dan komt daar onze hostess aan met het pronkstuk van vandaag: de carrousel vol hartige heerlijkheden en sweet treats. Dit is even andere koek dan de standaard high tea met komkommersandwiches en scones! Die zijn er overigens wel, maar dan ook weer helemaal passend binnen het thema. Zo is de klassieke komkommersandwich hier opgerold en gevuld met zalm, roomkaas en groene asperges.

gingerbread met foie gras

Ander hartige hapjes zijn er in de vorm van gemberkoekjes met crème van foie gras ertussen (de koekjes zijn gebakken in de vorm van de hobbelpaarden op een draaimolen), mini hotdogs met rode uiencompote & gefrituurde zuurkool en een mini kipburger met Thaise basilicum en komkommer relish.

De brioche buns van de mini hotdogs zijn super; de dog zelf is lekker sappig en rokerig. En de gingerbread met foie gras is ronduit fantastisch (hoe verzin je het?).

mini hot dogs op brioche bij Summer Afternoon Tea in het Waldorf Astoria

Zoete hapjes

Don’t worry: de zoetekauw komt bij deze high tea ook helemaal aan zijn trekken. Er zijn roze choux met een pluk suikerspin erbovenop, gevuld met lavendel en abrikoos (zó lekker!). Er zijn toffee appels met knettersuiker en karamel. En popcorn cupcakes en financiers met passievrucht, in de vorm van mini donuts.

Maar de macarons in de vorm van clowns en de eenhoorn-sablés stelen toch wel echt de show. De macarons smaken naar vanille, witte chocolade en aardbei (lekker, die fruitige vulling die ineens om de hoek komt kijken) en de eenhoorn-koekjes zijn hartig en zoet tegelijk, met een vulling van limoen en cassis. Later arriveren er ook nog scones (met sprinkles en chocolate chips) met clotted cream en diverse soorten jam.

zoete hapjes high tea Waldorf Astoria

Sugar coma

Het Waldorf Astoria schenkt bij deze high tea een heerlijke thee: hun China Supreme Rose Tea past overal bij.

Al met al is de Summer Afternoon Tea in het Waldorf Astoria de beste sugar coma van je leven. Een fantastisch cadeau voor je moeder, tante of vriendin. En ook heerlijk om samen met een groep vriendinnen te gaan beleven. Wow-moment gegarandeerd!

Reserveer vooraf door te bellen naar +31 (0) 20 718 4643 of stuur een e-mail naar [email protected].

Nog meer lezen over high tea:

popcorn cupcakes en financiers in de vorm van mini donuts
choux met suikerspin en toffee appels
mini kipburger bij Waldorf Astoria

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.