Redactie
Redactie Inspiratie 5 apr 2016
Leestijd: 3 minuten

De leukste plekken voor een afternoon tea in Nederland

Als je gek bent op taartjes en ander lekkers is een afternoon tea (ook wel high tea genoemd) je-van-het. Omdat ook wij soms door de bomen het bos niet meer zien, zetten we de leukste plekken voor een afternoon tea in Nederland voor je op een rij. 

Benieuwd naar de leukste plekken voor een afternoon tea in Amsterdam en Londen? Kijk dan hier en hier.

Prinsenhof – Groningen

Prinsenhof kun je het beste omschrijven als een stukje rust in de drukke stad. In het Grand-Café geniet je van een heerlijke afternoon tea en reserveer in de zomer vooral een plekje op het prachtige terras!

Prijs: vanaf €15,75
Adres: Martinikerkhof 23, Groningen

Teazone – Maastricht

Teazone in Maastricht is een prachtige theewinkel waar je komt voor tientallen theesoorten en een afternoon tea met de lekkerste zoet- en hartigheden uit de open keuken.

Prijs: €19,50
Adres: Koestraat 9, Maastricht

Central Park – Apeldoorn

Bij Central Park word je hoe dan ook vrolijk! Het interieur is kleurrijk en ook de taartjes en andere lekkernijen tijdens de afternoon tea zijn om van te dromen. Ook serveren ze hier een ‘healthy tea‘, met gezonde taartjes en superfoods.

Prijs: vanaf €16,50
Adres: Kapelstraat 1, Apeldoorn

Pink Lemon – Den Bosch

Ben je in het Zuiden van het land? Ga dan voor thee & taartjes bij Pink Lemon. Dit vrolijke tentje serveert verschillende high tea’s, van zoet tot hartig en van simpel tot sjiek.

Prijs: vanaf €8,50
Adres: Minderbroederstraat 28, Den Bosch

Echt – Alkmaar

Bij lunchroom ECHT wordt zoveel mogelijk met de seizoenen meegekookt en met waar mogelijk biologische producten. Dit geldt ook voor de high tea én high wine.

Prijs: €17,- (€11,- voor een high wine)
Adres: Marktstraat 4, Alkmaar

De Bakkerswinkel – Utrecht

De Bakkerswinkel is één van de bekendste plekken voor een afternoon tea in Utrecht. Het menu is uitgebreid, zodat er voor ieder wat wils bij zit. Tip: je krijgt al snel een tafel vol, dus bestel niet te veel!

Prijs: vanaf €15,95
Adres: Wittevrouwenstraat 2, Utrecht

Honeypie – Middelburg

Ook in het uiterste Zuiden van Nederland kun je terecht voor een heerlijke en wel bij Honeypie in Middelburg. Hier wordt zoveel mogelijk zelfgemaakt en elke dag is er een andere smaak cheesecake. Yum!

Prijs: €18,50
Adres: Achter de Houttuinen 50, Middelburg

Villa Augustus – Dordrecht

Villa Augustus vinden we misschien wel één van de fijnste stukjes Nederland. In dit prachtige gebouw omringd door tuinen geniet je van de lekkerste gerechten en een ontspannen sfeer. Na afloop kun je producten uit eigen moestuin en andere hebbedingetjes kopen in het winkeltje.

Prijs: €19,50
Adres: Oranjelaan 7, Dordrecht

Baker & Moore – Rotterdam

Eigenaren Paul & Eline willen met Baker & Moore hun gasten verblijden door het beste te bieden op het gebied van vers, kwaliteit en beleving. Leuk is dat ze twee soorten tea’s serveren: een gezonde variant zonder suiker, gluten en lactose, en één bomvol suiker, boter en koolhydraten.

Prijs: €19,95
Adres: Westblaak 147, Rotterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.