Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 7 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is dé wijn die je deze herfst moet drinken!

Of je nu veel van wijn afweet of niet, voor dit nieuwtje moet je even je oren spitsen. Er is namelijk één wijn die je deze herfst in huis wil halen, en wel deze: de witte Just Fucking Good Wine van Neleman. Met vlag en wimpel kwam die namelijk als beste uit de test van de Volkskrant.

En met de beste van de test bedoelen we ook echt het allerbeste van de test. In die zin dat de wijn een onmogelijke score van 10/10 wegkaapte. Wijnrecensent Onno Kleyn gaf eerder namelijk aan dat hij nooit tienen geeft, die zijn immers enkel “voorbehouden aan goden”.

F*cking goede smaak

Excuses voor het taalgebruik, maar dit zijn de letterlijke woorden van Onno Kleyn himself. Met deze f*cking goede smaak doelt hij op een mooi geconcentreerde wijn met een meerlaags aroma van lekker vreemde geuren van kaneel en kruidnagel en een beetje “sigarenkist door houtrijping”.

Een eigenzinnig en veelbelovend smaakpalet dus, dat trouwens een combinatie is van 10% Chardonnay, 10% Viognier, 10% Sauvignon en 70% Verdil. Wacht: Verdil?

Bijna uitgestorven druif

Juist ja, de witte Just Fucking Good Wine heeft haar smaak toch vooral te danken aan de unieke verdildruif. Sad but true wordt die druivensoort met uitsterven bedreigd.

Daarmee kaart de overwinning van de Just Fucking Good Wine ook meteen een probleem aan: het feit dat steeds meer onbekende inheemse druivensoorten gerooid worden. Hierdoor komt een grote druivenvariëteit in het gedrang en dat gaat dan weer ten koste van bijzondere, kwaliteitsvolle wijnen.

Just Fucking Good Wine

Waar te koop?

De witte Just Fucking Good Wine en is onderdeel van Nelemans wijnassortiment. Met zijn biologische en veganistische wijze benadert Neleman het wijnproductieproces op geheel duurzame wijze. Dat die wijnen ook nog eens waanzinnig lékker zijn, moge bij deze duidelijk zijn.

Wil je de Just Fucking Good Wine in huis halen? Momenteel kan je’m voor € 6,95 euro bestellen op de website

Meer over wijn?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.