Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 27 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Dit zijn de leukste culinaire cadeaus voor Vaderdag

Is je vader een doorwinterde foodie? Goed nieuws: de inspiratie voor leuke culinaire cadeaus voor Vaderdag krijg je van ons. We hebben namelijk een vrij goed vermoeden waarmee je die foodliefhebbende papa’s kunt verblijden – hoef jij je hoofd daar al niet meer over te breken.

7x culinaire cadeaus voor Vaderdag

1. Matzwarte Bialetti

Is het ‘t elegante Italiaanse design, is het ‘t geluid van de opborrelende koffie of is het toch dat eigenwijze snorrenmannetje dat maakt dat we verliefd zijn op de percolators van Bialetti? Geen idee, maar we weten zeker weten dat we hier niet alleen in zijn. Met name deze matzwarte variant vinden we ‘n uitstekend exemplaar voor Vaderdag, zeg dat deze Bialetti-fangirl het gezegd heeft.

De matzwarte Bialetti kost €54,95,- en is online te koop bij de Bijenkorf. 

 

Culinaire vaderdagscadeaus
Bron: de Bijenkorf

2. Schiffmacher messenset

Een messenset is sowieso al een cool cadeau, laat staan als Henk Schiffmacher zijn ontwerpen daar nog ‘ns op loslaat. De vier messen waarover we het hebben, zitten bovendien ook nog handig verpakt in een mooie giftbox en daarmee zien wij die vaders al compleet tevreden naar hun nieuwe aanwinst staren.

De messenset van Schiffmacher kost €129,- en is online te koop via de Bijenkorf. 

Messenset voor Vaderdag
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

3. Handige barbecuekoffer

Waarom allerlei afzonderlijke onderdelen voor je barbecue aanschaffen als je die ook handig gebundeld in een barbecuekoffer kunt krijgen? Met deze barbecueset van Leopold Vienna kun je volop voor dat tweede scenario gaan, een scenario waar je barbecueliefhebbende vader hoe dan ook blij van wordt.

De barbecuekoffer van Leopold Vienna kost €64,95,- en is te koop via de Bijenkorf. 

barbecueset vaderdag
Bron: de Bijenkorf

4. Rynbende vintage genever

Lust je vader wel wat bijzonders in z’n borrelglaasje, overweeg dan om een flesje Rynbende vintage genever cadeau te doen. Rynbende Spirits werd al in 1793 opgericht door Simon Rynbende, maar was de afgelopen 40 jaar van de markt. Uit een erfenis verkreeg Sjaak Pappe een van de originele recepten van de sterkedranken, ontwikkeld door zijn opa, die daar als bedrijfsleider werkzaam was. Samen met zijn vriend Erik Post besloot Sjaak het merk Rynbende weer terug op de markt te brengen.

Sinds een paar weken zijn ze terug met een oude jenever: de Rynbende Vintage Genever. Met de eerste slok beloven de drankmakers een tijdreis naar het verleden van drie eeuwen handelstraditie. Wij hebben ‘m geproefd en vinden het een avontuurlijke jenever, waarbij zowel associaties met rokerige whisky als met frisse gin naar boven komen. Munt, kruidnagel, houttonen en een vleugje citroen: je proeft het er allemaal in terug. Lekker om met visgerechten te combineren.

Op de Internationale Wine and Spirit Competition in Londen ontving ‘ie onlangs nog een zilveren medaille – we bedoelen maar.

Rynbende vintage genever kost € 59,95 en is online te koop. 

Rynbende vintage genever
Bron: Rynbende

5. Non-alcoholische Tasting Kit

Al hoeft een Vaderdagscadeau niet altijd gemoeid te zijn met alcohol natuurlijk, kijk maar naar deze toffe Distillers degustatieset van Bôtan Distillery. Met vijf flesjes van de non-alcoholische blends krijg(t) je (vader) de kans om het Bôtanuniversum te exploreren. Met smaken als Citrus Spice, Pine Haze, Juniper Garden, Signature Blend en Oriental Roast weet je al dat dat geen saaie bedoening wordt.

De Distillers Collection Degustatie Kit van Bôtan Distillery kost €25,00,- en is online te bestellen.

6. Stel je eigen foodpakket samen

Wil je je helemaal uitsloven? Stel dan je eigen foodpakket samen met de leukste nieuwe producten. Bij Culy bundelen we onze recentste ontdekkingen iedere week in een handig lijstje, doe daar vooral je voordeel mee. Waarmee wij onze mand dan zouden vullen? Met de chili oil van La Lia, boter van de Boter Boeven, gin van The Stillery en de nieuwste Tony’s Chocolonely bijvoorbeeld.

7. Rookapparaat

Gerechten van een rooksmaak voorzien kan op verschillende manieren, waarbij een rookapparaat wellicht de meest handige is. Niet alleen voor vlees, vis of groenten, maar ook voor cocktails is dat een erg goed idee. Ofwel: typisch zo’n cadeau waar je zelf eigenlijk ook heel veel voordelen aan zult beleven.

Een rookapparaat kost €74,95 en is online te koop via bol.com. 

Foodsmoker ter illustratie van een culinair vaderdagscadeau
Bron: bol.com

Óf kook één van deze lekkere recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.