Redactie
Redactie Inspiratie 25 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Culinaire cadeau ideeën: wat vraag ik voor mijn verjaardag?

Elk jaar rijst weer de vraag: “Wat vraag ik voor mijn verjaardag?” Voor culy’s helemaal lastig, want: alle basisproducten heb je al, en een zevende pollepel of voor de twaalfde keer een pak servetten hoeft ook niet meer. Daarom: ándere culinaire cadeautjes waar je blij van wordt – voor elk budget wat.

Enne, hoe pak je als culy je verjaardagsfeestje aan? Dat lees je hier.

Servies heb je vast al genoeg, maar een grote porseleinen schaal met een bijzondere kleur of motief past altijd nog wel in je kast. Goed idee: de volgende keer dat de cadeaugever bij je komt eten, serveer je het eten in deze schaal! Van H&M Home voor € 7,99 (tip voor als er meer budget is: de schalen van Serax zijn ook fantastisch).

Van een goede fles bubbels wordt iedereen blij. Dat kan een dure fles Champagne zijn, of een betaalbare Cava of Prosecco. Onze aanrader is de rosé champagne van Piper Heidsieck: redelijk goed betaalbaar (rond de 40 euro), bij elke slijter te koop en iedereen vindt ‘m lekker.

Ben je een kaasliefhebber? Vraag iemand (of iedereen!) om zijn of haar favoriete kaas bij hun lokale kaasboertje voor je te kopen. Goed voor hun omzet, fijn voor jouw koelkast. Ook ontdek je zo weer andere smaken die je misschien zelf niet zo snel zou kiezen.

Een fles olijfolie is altijd fijn om te krijgen (en mocht het voor de voorraad zijn: het blijft wel eventjes goed). Die van Neolea is lekker, of Gkazas olijfolie, of Frantoio Muraglia (bij De Bijenkorf), of stuur je vrienden voor jou naar een olie-speciaalzaak.

Point-Virgule, snijplank van bamboe 34x15,8x1,8 cm, € 7,95

Snijplanken heb je vast al een heleboel, maar vraag je vrienden voor je verjaardag eens geld bij elkaar te leggen om één hele speciale houten plank voor je te kopen. Goede merken zijn Teakhaus, Butler, Zwilling J.A. Henckels of Point-Virgule. En wil je het echt bijzonder maken: laat ‘m graveren met laser!

Mast Brothers chocolade met olijfolie
Bron: &Klevering

“Wat vraag ik voor mijn verjaardag?” Als chocoholic is het antwoord: chocolade! Vraag al je vrienden om een bijzondere reep voor je te kopen. Iedereen kan ‘t zo duur of goedkoop maken als hij zelf wilt. En jij hebt weer een fijne stash voor de rest van het jaar…

Waffles with a waffle iron.a

Denk eens aan een (elektronisch) keukenapparaat dat je altijd al wilde kopen, maar er nooit van kwam. Een tosti-apparaat? Een wafelijzer? Een hakmolentje? Een keukenpincet? Allemaal dingen die je niet zo snel voor jezelf aanschaft, kortom: de ideale cadeaus.

Kookboeken heb je vast al genoeg, maar heb je één van de volgende zwaargewichten al in de kast: De Grote Larousse, De Dikke van Dam of The Art of French Cooking van Julia Child? Stuk voor stuk echt goede culinaire encyclopedieën om op terug te vallen.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.