Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 25 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Bij Anat in Groningen begin je je dag met een frisse start (en vegan!)

Bij Anat in Groningen kun je je dag beginnen met een frisse start. Al het eten en drinken is hier vegan, dus vrij van vlees, vis, ei, zuivel en kaas. En da’s verrassend lekker. Naast ontbijten en lunchen kun je hier ook eten afhalen. Ideaal voor op je werk of voor een picknick in het park.

Anat is een ontzettend leuk zaakje, gevestigd in een voormalige kruidenierswinkel uit 1890. Op het terrasje voor de deur zien wij onszelf op een zonnige dag een kopje koffie of een sapje drinken, met uitzicht op het Noorderplantsoen.

Menu van de dag bij Anat in Groningen

Er staat een aantal vaste gerechten op het menu van Anat, voor de rest kun je op Facebook checken wat er die dag geserveerd wordt. Dat kan verschillen van spinaziesoep met mango tot aan salades (bijvoorbeeld met bloedsinaasappel, rode biet en balsamicodressing), chili sin carne, vegan curry’s en poké bowls.

Anat
Anat

Vegan ontbijten

Ook een vegan ontbijtje is hier een genot: neem bijvoorbeeld een smoothiebowl met een slowjuice of een smoothie. En voor de zoetekauw staat hier de hele dag door allerlei lekkers klaar: muffins, truffels, taarten en cakes die allemaal veganistisch zijn.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een raw vegan gluten- én suikervrije Snickerstaart of een pineapple ginger cheesecake?

Anat Groningen

Neem je eigen tupperware mee

En de visie van Anat reikt verder dan alleen eten en drinken. Zo is al het verpakkingsmateriaal biologisch afbreekbaar en roepen ze je op om je eigen bakjes en glazen potten mee te nemen. Zij vullen ze met liefde met een salade of soep to-go.

Leuk weetje: Anat is niet alleen de voornaam van de eigenaresse, maar is ook nog eens een naam uit de oudheid, die godin van de vruchtbaarheid betekent.

Anat ligt centraal (je loopt of rijdt hier dus makkelijk even langs) en is zeven dagen per week geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Anat Groningen
Anat Groningen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.