Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 28 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Crotillas: een kruising tussen een croissant en een tortilla

Twee van je favoriete food-items hebben zojuist samen een baby gekregen: crotillas zijn een kruising tussen een croissant en een tortilla. Ze zijn sinds kort te koop bij de Amerikaanse winkelketen Walmart.

Boter en laagjes

Crotillas hebben dezelfde boterige, kruimelige textuur en laagjes als een croissant. Maar dan in de vorm van een tortilla. Ze lijken dus op een soort flatbread. Of platte croissants, zo je wil. Deze jongens tikken 260 calorieën per stuk aan.

Na croissant-creaties als de cronut – bedacht door Dominique Ansel – de crogel en de croloaf wordt dit misschien wel de nieuwste trend.

Zo eet je crotillas

Als echte croissant-fan móet je die natuurlijk proeven. Maar hoe eet je ze eigenlijk? En wanneer? Ga je op de Franse toer of de Mexicaanse?

Het kan allebei. De crotilla is perfect voor brunch of diner, zo schrijft Walmart voor. Beleg ‘m als een broodje of een pizza (of zoals je een croissant zou beleggen natuurlijk…) of ga los en bedenk er een dessert mee.

Blogger Junkfood Guy probeerde ze uit en werd blij verrast. Want waar het lastig is om een croissant open te snijden zonder ‘m compleet te verkruimelen en te pletten, is de textuur van de crotilla veel flexibeler. Je rolt ‘m zo om een hotdog of een klodder Nutella, aldus de blogger.

Hij raadt trouwens aan om ze thuis nog even in de oven te bakken voor het lekkerste kruimelige resultaat.

Op naar Walmart

In ons land zijn ze nog niet gespot, dus je moet voorlopig echt naar Walmart als je ze wil proeven. Voor een verpakking met 8 crotillas betaal je ongeveer € 3,55.

De crotillas zijn bij wel 800 vestigingen van de winkelketen verkrijgbaar.

crotillas
Bron: Walmart

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.