Redactie
Redactie Inspiratie 1 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Na de cronut nu ook de ‘croloaf’

Ooit geprobeerd een croissantje met boter te besmeren? Dat lukt werkelijk nooit zonder gelijk ‘m in duizend stukjes te snijden. Combineer dit probleem met de immense hype rondom de cronut, en een oplossing is geboren! Lieve lezers, maak kennis met: de ‘Croloaf’. 

Het idee komt van de prachtige blog Not Without Salt en is in feite croissantdeeg gebakken in een broodvorm. Super makkelijk, lekker en op deze manier kan je zonder zorgen je croissantje beleggen.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd het deeg in reepjes van ongeveer één tot twee centimeter breed en leg deze in de lengte van een beboterde broodvorm of cakeblik. Besprenkel met een beetje suiker en kaneel en vul tot je vorm voor tweederde vol is. Bedek de vorm met een theedoek of plasticfolie en laat het deeg een uur rijzen. Was het deeg nog koud toen je de vorm vulde? Dan duurt het waarschijnlijk iets langer.

Duw na het rijzen het deeg voorzichtig in en wanneer het terugveert, is het gereed om te bakken. Het moet er luchtig en opgeblazen uitzien, maar wel nog enigszins compact. Mix in een kommetje de eidooier en het water en besmeer de bovenkant van de ‘croloaf’ ermee, top met een klein beetje suiker.

Bak gedurende 60-75 minuten in de voorverwarmde oven. Wordt de bovenkant snel bruin? Verlaag dan de temperatuur een klein beetje. Laat tien minuutjes afkoelen in de vorm voordat je hem aansnijdt of eruit haalt.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.