Culy
Culy Inspiratie 10 januari 2014

Bakker in Connecticut bedenkt de ‘Crogel’: de opvolger van de cronut?

De cronuteen combinatie van een croissant en een donut, was dé hit van 2013. Maar krijgt de creatie van patissier Dominique Ansel nu concurrentie van de… Crogel?

De bakkers van supermarketen Stew Leonard’s uit het Amerikaanse Connecticut bedachten namelijk de Crogel. Je kunt het misschien al raden: half croissant, half bagel. Voor dit ‘broodje’ wordt croissantdeeg gevormd tot en bagelvorm, vervolgens gekookt en dan gebakken. “Krokant aan de buitenkant, boterig en bladerig van binnen,” aldus de bakker.

De creatie wordt vooralsnog alleen verkocht bij de zaak in Norwalk, Connecticut, maar bij succes gaat -ie ook in de schappen van de andere vestigingen van Stew Leonard’s in de plaatsen Danbury, Yonkers en Newington.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Bakker in Connecticut bedenkt de ‘Crogel’: de opvolger van de cronut?
Sluiten