Emma Bering
Emma Bering Inspiratie 17 nov 2018
Leestijd: 3 minuten

De leukste (en lekkerste) chocoladewinkels van Nederland

Chocolade is een lekkernij waar we bijna) allemaal dol op zijn. Op de Culy redactie kunnen we er in ieder geval geen genoeg van krijgen. Gelukkig hoef je chocoladerepen niet alleen in de supermarkt te kopen, maar zijn er tegenwoordig ook allerlei prachtige chocoladewinkels in Nederland. Dit zijn de leukste (en lekkerste) chocoladewinkels van Nederland.

Het leuke aan chocolade is dat er genoeg verschillende smaken van zijn. Dat weten deze chocoladewinkels maar al te goed.

hotspots Delft

Van der Burgh Chocolaad

Vrouwenregt 2, Delft

Van der Burgh Chocolaad is een Nederlands chocolademerk, gevestigd in Delft. De chocoladerepen zijn handgemaakt, fair trade én heel mooi verpakt. In de chocoladewinkel kun je niet alleen chocoladerepen kopen, je kunt ook zien hoe ze worden gemaakt en verpakt. Zeker waard om een keertje langs te gaan dus.

Must read: Een prachtig Nederlands chocolademerk: Van der Burgh Chocolaad

urban cacao amsterdam chocoladewinkel
Bron: Urban Cacao Amsterdam

Urban Cacao Amsterdam

Rozengracht 200, Amsterdam

In hartje Amsterdam bevindt zich op de Rozengracht Urban Cacao. Als je er langsloopt wil je echt even naar binnen gaan. Niet alleen verkopen ze er heerlijke chocolade, macarons en koeken, ook krijg je een kijkje in de werkplaats. Pluspunt: je kunt er een lekker kopje koffie of thee drinken terwijl je wacht op je chocoladereep of bonbons.

chocolate company chocoladewinkels
Bron: Chocolate Company

Chocolate Company

Wiebachstraat 27, Kerkrade 

Chocolate Company zit verspreid door heel Nederland en heeft zelfs een paar vestigingen in Duitsland. Naast de winkel, die gevestigd is in Kerkrade, zijn er ook meerdere café’s verspreid over heel Nederland. Je vindt ze onder andere in Amsterdam, Leiden, Haarlem, Maastricht en Rotterdam. Chocolate Company maakt heerlijke producten van chocolade, van bonbons en chocoladerepen tot chocolade fondue en truffels.

De bonte koe chocoladewinkels
Bron: De Bonte Koe

De Bonte Koe

Lange Haven 54, Schiedam
Delftsevaart 26, Rotterdam
Korte Poten 57, Den Haag

De Bonte Koe heeft misschien wel de lekkerste chocolade van allemaal. Ook als je niet zo dol bent op bonbons eet je deze gegarandeerd helemaal op. Ze verkopen niet alleen bonbons, maar ook truffels, chocoladerepen, bouchées en chocoladetegels. Genoeg om uit te kiezen dus!

chocolatl chocoladewinkels
Bron: Chocolátl

Chocolátl

Hazenstraat 25a, Amsterdam

Bij dit schattige zaakje aan de Hazenstraat in Amsterdam vind je fijne basic repen, bonbons, truffels maar ook (warme) chocolademelk. Wat er zo bijzonder is aan Chocolátl? Het zijn geen saaie repen, maar vaak bijzondere smaken met ingrediënten als gedroogd fruit en noten.

> Heerlijke chocolade bij Chocolátl in Amsterdam

Bolena Chocolate Café

Bolena Chocolate Café

Boekhorststraat 191, Den Haag

Bolena Chocolate Café in Den Haag is een café dat helemaal draait om chocolade. Je kunt er dus niet alleen je chocolade halen, maar ook even rustig zitten en genieten van je chocolade met een kopje koffie of thee. De bonbons, chocolaatjes en repen worden handgemaakt met ingrediënten van hoge kwaliteit. En bereid je voor op bijzondere smaken en combinaties, zoals rauwe specerijen, kruiden en gedroogd fruit.

Bolena Chocolate Café in Den Haag

Pinkie Patisserie

Pinkie Patisserie

Nieuwe Emmasingel 32, Eindhoven

Pinkie Patisserie in Eindhoven serveert naast de prachtige taarten en gebakjes ook verrukkelijke bonbons en chocolaatjes. Ze zijn heerlijk van smaak en bijzonder qua uiterlijk. Zo maken ze bonbons in de vorm van robots, schedels en zijn de kleuren soms zo apart dat je niet zou denken dat het een bonbon was. Lekkere smaken zijn onder andere pinda karamel, mojito, passie karamel en Jack Daniels.

Pinkie Patisserie in Eindhoven

Lekkere recepten met chocolade

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.