Zelf bakken: chili-chocoladekoekjes van Rutger

 Waarom zou je nog koekjes kopen als zelf koekjes bakken zoveel lekkerder (en leuker!) is? Met de Koekjesbijbel van bakheld Rutger van den Broek zit je gebakken. Van amaretti tot bokkenpootjes: de lekkerste koekjes recepten staan erin! Wij delen alvast een recept voor verrukkelijke chili-chocoladekoekjes met je. 

Spicy, vol van smaak en verrassend lekker. Het chilipoeder zorgt voor een aangename, tintelende smaaksensatie.

Chili-chocoladekoekjes

Recept voor chili-chocoladekoekjes

Mix de boter, basterdsuiker en het zout in enkele minuten tot een romig geheel. Meng het ei erdoor en voeg vervolgens de bloem, cacao, baking soda en het chilipoeder toe. Kneed tot slot de gehakte chocolade door het deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 190 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de fijne suiker en het kaneelpoeder in een kom door elkaar. Kneed het deeg kort door en vorm er bolletjes van ongeveer 40 gram per stuk van. Rol deze door de kaneelsuiker, leg ze op de bakplaat en druk ze iets plat.

Bak de koekjes in 10-15 minuten goudbruin en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Voor 30 tot 35 koekjes:

  • 175 gram boter, op kamertemperatuur
  • 175 gram lichtbruine basterdsuiker
  • ¼ theelepel zout
  • 1 ei, op kamertemperatuur
  • 220 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • ¾ theelepel baking soda
  • ¼-½ theelepel chilipoeder
  • 150 gram pure chocolade, grof gehakt

Verder nodig:

  • 60 gram fijne suiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • Handmixer
Reageer op artikel:
Zelf bakken: chili-chocoladekoekjes van Rutger
Sluiten