Redactie
Redactie Inspiratie 20 mrt 2015
Leestijd: 1 minuut

Een prachtig Nederlands chocolademerk: Van der Burgh Chocolaad

Dit artikel is een dikke mea culpa. In het artikel de 9 allermooiste chocoladerepen ooit wat we onlangs publiceerden, miste een belangrijk Nederlands merk. Daar werden we dan ook flink over op de vingers getikt. En terecht! Van der Burgh Chocolaad mag absoluut niet ontbreken.

En daarom besteden we met liefde een heel artikel aan dit Delftse chocoladehuis. Van der Burgh Chocolaad werd in juli 2011 opgericht door Joyce en Richard van der Burgh, als gevolg van een uitgebreide zoektocht in Nederland naar met de hand gemaakte chocoladerepen.

“We ontdekten een aantal kleine producenten die repen maken van een sublieme kwaliteit chocolade maar daar bleef het bij,” aldus de oprichters. “Wij vinden dat chocolade niet alleen handgemaakt, fairtrade en met de hand verpakt moet zijn, maar ook altijd een cadeautje moet zijn!” Daar zijn wij het bij Culy natuurlijk roerend mee eens.

Richard en Joyce gingen eerst vanuit Zoetermeer, en later vanuit de historische binnenstad van Delft, met veel passie en toewijding aan de slag met chocolade. Alle repen worden volledig met de hand, van alleen de beste Fairtrade cacao en met alleen kraakverse ingrediënten gemaakt.

De repen zijn verkrijgbaar in winkels door heel Nederland, in de webshop en natuurlijk in de winkel in Delft:

Van der Burgh Chocolaad
Vrouwenregt 2, Delft

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.