Redactie
Redactie Inspiratie 12 jul 2016
Leestijd: 2 minuten

Bij deze restaurants eet je de beste steamed buns van Nederland

Steamed buns (ook wel bao genoemd) zijn niet alleen onweerstaanbaar, ze zijn ook razend populair. Je kunt ze vrij makkelijk zelf maken, maar buiten de deur smaken ze net zo goed. Bij deze restaurants eet je de beste steamed buns van Nederland. 

Happyhappyjoyjoy – Amsterdam

Onze ultieme favoriet zijn de buns bij Happyhappyjoyjoy in Amsterdam, hét Aziatische restaurant van topkok Julius Jaspers. Op het menu staan drie variaties: met crispy chicken & yuzu mayo, met Pekingeend, hoisin & wasabi mayo, en de bao van de maand (op het moment van schrijven is dat buikspek & komkommer kimchi).

Ajuma – Zandvoort

Ook aan het strand zijn de gestoomde broodjes verkrijgbaar, onder ander bij Ajuma in Zandvoort. Ook hier staat een bao met Pekingeend op het menu, maar ook de crispy pork (met Sriracha en zoetzuur) en die met spicy chicken zijn het proberen waard.

DistrictA – Rotterdam

Dit Vietnamese restaurant is er ook één voor op de lijst. Hier geniet je van kenmerkende gerechten als goi cuon (spring rolls), pho en búns (salades), maar dus ook de van oorsprong Taiwanese steamed buns.

Op de basic variant vind je onder andere komkommer, ingelegde daikon en gefrituurde uitjes, maar je kunt ‘m upgraden met extra groenten, kip, garnalen, varkens- of rundvlees.

Buitenplaats Plantage – Vogelenzang

Als je ook maar één keer naar Buitenplaats Plantage in Vogelenzang (om de hoek van Heemstede en Zandvoort) gaat, ben je verkocht. Dit geldt niet alleen voor de prachtige locatie en dito tuin, maar ook het eten (en dus de steamed buns) zijn het omrijden waard.

Aloha Bar – Rotterdam

In het voormalige zwembad Tropicana vind je nu onder andere Aloha Bar. Op het menu staan borrelhappen en kleinere gerechten, waar de buns met buikspek en huisgemaakte pickles onderdeel van zijn.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.