Redactie
Redactie Inspiratie 19 jun 2016
Leestijd: 2 minuten

Bij deze Amsterdamse restaurants eet je de beste côte de boeuf

De côte de boeuf brengt iets magisch met zich mee; zo’n groot stuk vlees is makkelijk te verpesten, maar eenmaal goed bereid fantastisch van smaak. Gelukkig zien we het steeds vaker op de menu’s van restaurants en verzamelden wij onze favorieten in Amsterdam.

Heb jij een tip voor een lekker restaurant waar ze dit vlees serveren? Laat het ons weten!

Wat is côte de boeuf?

Onder côte de boeuf wordt het ribstuk van de koe verstaan. Dit is vergelijkbaar met de ribeye, maar dan met het bot (de rib) er nog aan. Om tot de ultieme smaaksensatie en malsheid te komen wordt het vlees nog gerijpt, wat resulteert in het meest smaakvolle stuk van het rund.

Extra fijn is dat door de grootte van het vlees het mooi sappig blijft, terwijl het aan de buitenkant een knapperig laagje kan ontwikkelen. Yum!

Tip: wil je ook een keer zelf côte de boeuf maken? Bij de betere slagers en sommige filialen van Jumbo verkopen ze het vlees. Wij kopen het ook vaak online via DirectlyFrom.

Rijsel

De beste côte de boeuf aten wij bij Rijsel in Amsterdam. Dit klassieke restaurant serveert het vlees met aardappeltjes gebakken in ganzenvet, een simpele groene salade én béarnaisesaus. Wat wil een mens nog meer?

Carbon

Café Carbon op de Van Woustraat is een meat lovers paradise: van de bescheiden lady steak tot gigantische T-bones en natuurlijk de côte de boeuf, het wordt allemaal perfect bereid.

Café Panache

Hoewel Panache in Amsterdam-West bekend staat om haar schalen vol schelp- en schaaldieren en de hele vis in zoutkorst, kun je hier ook genieten van een voortreffelijke côte de boeuf.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.