Redactie
Redactie Diner 13 nov 2015
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: côte de boeuf met zoete aardappelfriet & groenten

Genieten: een sappige côte de boeuf met zoete aardappelfriet & groenten. En zo op tafel!

Was de zoete aardappel(s) en dep deze droog. Je kunt ze schillen, maar het hoeft niet. Snijd er in de breedte plakken van, van ongeveer een centimeter dik. Snijd deze plakken in frieten. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn. Leg alle frieten los van elkaar op een bakplaat. Zet in een voorverwarmde oven (van 200 graden) en bak ze 20 tot 30 minuutjes, tussentijds eenmaal omscheppen.

Terwijl de frieten in de oven zitten, snijd je de sjalotjes en knoflook fijn. Snijd de courgette in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes. Grill de courgette in een hete grillpan en voeg de laatste 2 minuutjes de cherrytomaatjes toe. Kruid met peper en zout.

Bak de côte de boeuf in flink wat boter en een scheutje olijfolie tot je gewenste garing. Voeg de laatste minuten de sjalotjes, knoflook, salie en witte wijn toe. Schep het braadvocht steeds over het vlees heen (dit heet arroseren). Laat het vlees na het bakken eventjes rusten, ingepakt in aluminiumfolie. Kruid met zout en peper en trancheer in mooie plakjes.

Serveer het vlees met de zoete aardappelfriet, groenten en mayonaise.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.