Redactie
Redactie Inspiratie 18 jun 2016
Leestijd: 3 minuten

10 favoriete restaurants in Amsterdam van Anne de Buck (Yourlittleblackbook)

Dagelijks schrijft Anne de Buck op haar platform Yourlittleblackbook.me over de leukste hotspots in Amsterdam. Ruim 400 van haar favoriete adressen zijn nu gebundeld in De Amsterdam City Guide.

Speciaal voor Culy.nl tipt Anne tien van haar favoriete adressen in haar hometown. Niet omdat ze nieuw of allemaal heel hip zijn, maar juist omdat het van die fijne plekken zijn waar je steeds weer naar teruggaat.

Foto: Presstigieux

Choux

Als ik iets te vieren heb, dan zijn er een aantal restaurants in Amsterdam waar ik dat graag de. Choux is er daar één van. Het eten is hier altijd heerlijk en ik proef er steeds weer bijzondere smaken. Wat dacht je van een amuse met een krokante paddenstoel die naar kip smaakt? Bij Choux kun je terecht voor 3, 4 of 5 gangen met goede bijpassende vin naturel.

Kaagman & Kortekaas

Een goed restaurant in het centrum lijkt zoeken naar een speld in een hooiberg. Tenzij je weet waar je moet wezen. Kaagman & Kortekaas is een adres om te onthouden. Hier wordt gekookt volgens het Nose to Tail principe en alle delen van het beest belanden in de meest heerlijke vormen op je bord.

YAY

Toen ik voor het eerst bij YAY Health Store neerstreek kreeg ik van binnen een echt yay gevoel. Een fijne aanwinst in de Gerard Doustraat (met ook een ingang op de Albert Cuypstraat) waar je zonder schuldgevoel alles van de kaart kunt bestellen. Supergezond en alles is vegetarisch.

Fa. Pekelhaaring

Sinds ik in Amsterdam woon is Fa. Pekelhaaring één van mijn favoriete adressen voor een lekkere Italiaanse maaltijd. Ik vind de prijs/kwaliteit-verhouding hier supergoed en de kwaliteit is consistent. Het vintage interieur van Fa. Pekelhaaring is een inspiratie geweest voor veel andere restaurants.

Louie Louie

Aan het mooie Oosterpark zitten verschillende leuke zaken. Maar nieuwkomer Louie Louie is op dit moment toch mijn favoriet. Deze all day neo-brasserie heeft een groot terras en een gezellige bar waar het rond borreltijd altijd druk is. Een aanwinst voor de buurt!

Graham’s Kitchen

De beste restaurants zitten soms op onverwachte plekken. In een zijstraatje van de Amstel in buurt van De Pijp zit sinds kort in een donker geschilderd hoekpand Graham’s Kitchen. Chef Graham kookte eerder al bij Le Restaurant de sterren van de hemel en doet dit nu in zijn eigen zaak. Typisch zo’n restaurant dat je direct in je hart sluit!

Pluk

Er zijn van die zaakjes waar je steeds weer terug komt. Om snel een koffie of lekker sapje to go te  halen of om neer te strijken voor lunch. In de Negen Straatjes is Pluk één van mijn vaste adressen. Het is er altijd gezellig druk en naast lekkere salades, broodjes en taarten verkopen ze hier ook woonaccessoires waar je hebberig van wordt.

Wilde Zwijnen

Sinds de opening is dit één van mijn favoriete restaurants in Amsterdam. Deze zaak heeft enorm bijgedragen aan het verhippen van de Indische buurt in Amsterdam-Oost. Puur en eerlijk eten gemaakt door een team dat gastvrijheid als geen ander begrijpt. Het restaurant zit bijna iedere avond vol, maar in de naastgelegen Eetbar Wilde Zwijnen is vaak nog wel een plek aan de bar.

Miss Korea

Een hotspots is het zeker niet. En van all you can eat concepten ben ik doorgaans al allerminst een fan. Maar als ik een lijstje maak met mijn favoriete restaurants in Amsterdam dan mag Miss Korea in De Pijp daar niet in ontbreken. Simpelweg omdat ik enorm fan ben van Koreaanse BBQ en ik dit de beste plek vind in Amsterdam waar je dat op dit moment kunt eten.

De Wasserette

Een klassieker waar ik al kom sinds de tweede dag dat ze open zijn. Mijn vaste plek om te lunchen met vriendinnen. Het liefst een aan een van de kleine tafeltjes op het terras vanwaar het heerlijk mensen kijken is op het drukke Gerard Douplein. Ik vind het nog steeds jammer dat ze de boterham met zalm van de kaart hebben gehaald, maar de makreel boterham maakt ook veel goed!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.