Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 12 okt 2016

Hartig… of toch zoet? Deze bakker in Parijs houdt je voor de gek

Ben je wel in voor een verrassing? Bij Privé de Dessert in Parijs serveren ze patisserie en desserts waar je steil van achterover slaat.

Hier zetten ze de boel op z’n kop: de taartjes zijn hartig en de hoofdgerechten zijn zoet. Maar dat is op het oog niet te zien! Dus als je een éclair of tarte tatin bestelt met het idee je tanden in iets zoets te kunnen zetten, worden je smaakpapillen goed gefopt.

Tompoezen van dorade

Zo eet je hier cheesecake van gegrilde kip met een mousse van Caesardressing en Parmezaan. Of bijvoorbeeld een millefeuille (die wij kennen als de tompouce) gevuld met een tartaar van dorade, citroen en koriander.

En die prachtige éclairs in snoepkleurtjes? Die smaken naar groente en balsamico.

Zoete spaghetti carbonara

Toch zin in zoet? Ga voor de fish & chips: gegrilde ananas met verse mango en een kokos-muntsaus. Of het plankje met ‘charcuterie’, met daarop o.a. cornichons van pistache, salami van chocolade, nootjes en marshmallows.

Zelfs de spaghetti carbonara is zoet: stiekem is dit een citroentaartje, vermomd als spaghetti.

In bovenstaand filmpje zie je ‘Alice in Paris’, bekend van de serie op Tastemade, het restaurant ontdekken.

Zelf ervaren? Je vindt Privé de Dessert op 4 rue Lallier in Parijs.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Hartig… of toch zoet? Deze bakker in Parijs houdt je voor de gek
Sluiten