Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 1 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Culy Inspiratie: Baked in Amsterdam bakt de lekkerste cakes met groenten(!)

Laatst vielen de ogen van de Culy-redactie op de opmerkelijke groentencakes van Baked in Amsterdam. Met smaken als appel-pastinaak of tahini-granaatappel. Vind jij dat groenten niet thuishoren in een zoete cake? Peter Ong van Baked in Amsterdam likes to prove you wrong.

De horecawereld is voor de Australische Peter Ong nooit een onbekende geweest. Als student combineerde hij zijn studies steevast met bijbaantjes in restaurants. Hoewel hij aan het werk was als jurist, besloot hij na zeven jaar het roer om te gooien. Peter koos voor zijn liefde voor horeca en ruilde zijn baan in voor een opleiding patisserie in Parijs.

Appel-pastinaakcake van Baked in Amsterdam
Baked in Amsterdam

Zijn laatste € 200,- als startkapitaal

Na zijn opleiding verhuisde hij naar Amsterdam. Inmiddels had hij een flinke dosis bakervaring opgedaan en leerde hij waar zijn passie lag: in heerlijke maar eenvoudige baksels die iedereen blij maken.

In Amsterdam kriebelde de ondernemerszin en al snel werd Baked in Amsterdam opgestart. Met zijn laatste € 200,- begon Peter een bedrijfje, wat begon met het bakken van bananenbrood in keukens die hij leende van anderen. Zijn bananenbrood viel duidelijk in de smaak bij de Amsterdammers. Cake leveren voor één koffiebar groeide binnen de kortste keren uit naar een volwaardig cateringbedrijf met partners als de Park Plaza Hotel Group en Marqt.

Baked Amsterdam

Baked in Amsterdam: rustieke loafs met fruit én groenten

En in die laatste Marqt spotten wij dus onlangs de Baked cakes. Inmiddels is het assortiment van Peter uitgebreid, al houdt hij het aanbod eerder beperkt. Benieuwd naar wat voor cakes hij maakt, naast zijn beroemde bananenbrood?

Verwacht een rustieke loaf van courgette en walnoot, ingrediënten die volgens Peter hemels combineren tot een lekker lichte versnapering. Of wat dacht je van cake met rode biet en Belgische chocolade? Hoewel deze laatste tijdelijk niet in de rekken ligt, kunnen wij niet wachten om hem te proeven. Ook naar de appelcake met geroosterde pastinaak en amandelvlokken zijn we erg benieuwd.

Naast deze originele groentencakes worden ook enkele klassiekers verkocht, zoals gezouten chocolate chip cookies en een carrot cake met honing. Klinkt hemels voor bij je volgende theekransje of als dessert wanneer je gasten hebt, toch?

Tahini cake van Baked in Amsterdam
Baked in Amsterdam

Waar zijn de Baked cakes te koop?

Een fysieke winkel heeft Baked in Amsterdam momenteel niet, maar je kan de cakes laten leveren binnen Amsterdam en eventueel ook daarbuiten bij grote bestellingen. Daarnaast zijn de cakes natuurlijk ook te koop in de Marqt-winkels en bij een aantal onafhankelijke koffiebars zoals Toki en Lot Sixty One (bekijk de Baked website voor een volledig overzicht).

Hadden we al gezegd dat we fan zijn van de Baked cakes, en van de filosofie die Peter erop na houdt?

“When you decide to eat a piece of cake we think our products are fantastic because we use great ingredients without any weird flavourings or additives. Simple cake made well.”

Daar worden wij dus erg gelukkig van.

Check de Baked website voor meer informatie.

Zelf cakes bakken? Probeer deze recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.