Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Boodschappen 28 feb 2019
Leestijd: 5 minuten

Culy ontdekt… de Snelle Gezinskrat met 3 maaltijden voor het hele gezin

Druk, druk, druk, je kent dat wel en o jee dan moeten de kinderen ook nog gevoed worden. Liefst met een gezonde, lekkere maaltijd natuurlijk. De Snelle Gezinskrat biedt uitkomst voor gestresste ouders die het vraagstuk ‘Wat eten we vandaag?’ graag wat relaxter willen aanvliegen. Deze maaltijdbox zit vol met ingrediënten voor 3 lekkere, gezonde, kindvriendelijke maaltijden. Culy test ‘m uit.

De Krat is een maaltijdbox met ingrediënten voor 3 gerechten en bijgeleverde recepten. Je kunt ‘m gewoon eenmalig bestellen om uit te proberen, of als (flexibel) abonnement. Wekelijks of om de maand bijvoorbeeld. En opzeggen kan direct. Hij wordt gratis bij je thuisbezorgd, op adressen door heel Nederland.

Zo’n krat zit ramvol met producten waarmee je drie snelle, gezonde maaltijden op tafel zet. De ingrediënten komen uit Nederland, direct bij de boer vandaan. Ook vlees en vis zijn geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu.

De Krat: een handige maaltijdbox
De Krat

De Krat: hoe werkt het?

Je kon bij De Krat al een Gemakskrat bestellen (ook in vega versie). Per maaltijd sta je daarmee maximaal 45 minuten in de keuken. En er is ook een Weekendkrat Extra, voor wie culinair geïnspireerd wil worden. Met 2 x vlees/vis en 8 verschillende groenten, brood en delicatessen, waar je eigenlijk alle kanten mee op kunt. “Voor de creatieve thuiskok”, zeggen ze zelf.

Helemaal nieuw van de krat is de Snelle Gezinskrat, met 3 snelle, gezonde, lekkere, kindvriendelijke maaltijden voor je gezin. Afhankelijk van de samenstelling van je gezin betaal je € 68,- (voor een gezin met 2 volwassenen en 2 kinderen) tot € 80,- euro (voor een gezin met 2 volwassenen en 3 kinderen) per krat. En juist die krat gaan wij uitproberen.

Snelle Gezinskrat
De Krat

Culy test de Snelle Gezinskrat

De Snelle Gezinskrat wordt standaard op maandagavond bij je thuis bezorgd en je krijgt op de dag zelf een mailtje van PostNL waarin een tijdvak van een uur wordt aangegeven.

Allereerst leuk: de maaltijdbox bevat altijd één kant-en-klaar maaltijd die je praktisch alleen maar hoeft op te warmen. Perfect voor zo’n dag waarop je laat uit je werk komt, de kinderen je aandacht vragen en je echt even geen fut hebt om uitgebreid te kokkerellen. Een lifesaver.

Daarnaast is er altijd één maaltijd die je binnen een half uur op tafel zet. Met bijvoorbeeld al voor een deel voorgesneden groenten of gemarineerd vlees, waarbij je nog wat extra dingen moet snijden.

De derde maaltijd uit de Snelle Gezinskrat noemen ze ‘extra inspirerend’ en is bedoeld voor die dag waarop je zin hebt om iets langer in de keuken te staan. Eventueel samen met je kinderen.

De Krat: maaltijdbox met veel verse groenten
De Krat

Véél groenten

Een groot voordeel vinden wij dat de krat bomvol seizoensgroenten zit, die allemaal lokaal zijn geoogst. Ergo: geen kerstomaten uit Israël of bimi (of, zoals we die sinds zijn naamsverandering moeten noemen: aspergebroccoli) uit Afrika. Nee, deze groentjes komen gewoon uit de Hollandse klei. Fijn!

Per maaltijd eet je véél groenten. Voorbeeldje: in het gerecht van geroosterde wintergroenten met gnocchi en paddenstoelen-baharatsaus gaan peen, biet, knolselderij, ui, winterpostelein én champignons. En in de Japanse kip met roerbakgroenten gaan een enorm pakket voorgesneden bami-nasi roerbakgroenten, waar je zelf nog peen, gember en paksoi aan toevoegt. En dan zijn er ook nog aanvullende verse kruiden voor extra vitamines.

Erwtensoep van Uit de Keuken van Maass

De lekkerste rookworst van Nederland

Alle specerijen zitten er al bij. Je hoeft alleen nog maar zelf olie, bouillon, knoflook, peper en zout en eventueel sambal toe te voegen. Dat één van de gerechten altijd al kant-en-klaar is, vinden we een enorm pluspunt.

Daarbij moeten we ook nog vermelden dat deze kant-en-klare erwtensoep van Uit de keuken van Maass de lekkerste is die we ooit hebben gegeten en dat geldt ook voor de bijgeleverde rookworst (waar ook al bij vermeld stond dat het ‘de lekkerste rookworst van Nederland’ is – en dat is dus niet gelogen) en een verrukkelijke boerenkoolsalade. Die konden we niet eens meer op, maar hebben we de volgende dag meegenomen naar werk. Ook handig!

Ook leuk aan De Krat: je ontdekt andere bereidingswijzen (misschien wist je bijvoorbeeld nog niet dat gnocchi zó in de oven kan), maar ook ingrediënten die je misschien nog niet kende of waar je in ieder geval nog niet eerder zelf mee kookte, zoals baharat (een Arabische specerijenmelange met o.a. paprika en kaneel) en winterpostelein.

Japanse kip met kardemomrijst

Culy’s conclusie

We moeten toegeven: we waren een beetje sceptisch toen we de Snelle Gezinskrat ontvingen. “Is dit niet weer de zoveelste maaltijdbox?” dachten we bij onszelf. Daarnaast zijn we ook vrij kritische eters die graag op de dag zelf bepalen waar ze trek in hebben en waren we bang dat we de gerechten niet zo inspirerend zouden vinden.

Toch hebben we eigenlijk alleen maar voordelen ontdekt aan de Snelle Gezinskrat. Zelfs gerechten die er op papier minder interessant voor ons uitzagen (Japanse kip met kardemomrijst en roerbak – kardemom en Japanse kip?) bleken in de praktijk heel smaakvol en goed bedacht. Het bijgeleverde vlees was van mooie kwaliteit en ook de groenten waren kakelvers én dus uit eigen kikkerland.

En ja: € 68,- euro lijkt misschien aan de prijs, maar dat komt voor een gezin met twee kinderen ongeveer neer op € 5,66 per persoon per maaltijd. Voor dat bedrag hoef je drie dagen lang niet na te denken over het eten en ook niet langs groenteboer, slager en supermarkt te sjezen. Wat ons betreft toch het overwegen waard…

Kijk voor meer info op de website van De Krat. 

Meer kindvriendelijke recepten:

De Snelle Gezinskrat

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.