Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

De geplette chocoladecake van River Café

River Café in Londen is een wereldberoemd restaurant. Hier viert de simpele Italiaanse keuken zonder poespas hoogtij. Beroemde chefs als Jamie Oliver, Hugh Fearnly-Whittingstall en April Bloomfield leerden er de fijne kneepjes van het vak. Omdat het restaurant nu 30 jaar bestaat, is het tijd voor een jubileum-kookboek: River Café 30. Wij delen alvast een recept uit dit boek met je: geplette chocoladecake.

Zo maak je deze geplette chocoladecake

Verhit de oven tot 180 °C. Beboter en bekleed een ronde taartvorm van 30 cm doorsnee en 7,5 cm diep met bakpapier.

Smelt de chocolade met de boter in een hittebestendige kom op een pan met zachtjes pruttelend water (het water mag de onderkant van de kom niet raken).

Haal de kom van de pan, laat de inhoud iets afkoelen en klop de eidooiers erdoor. Voeg de suiker en cacao toe en meng goed.

Klop in een andere kom de eiwitten tot ze zachte pieken vormen. Spatel ze met een derde per keer door het chocolademengsel.

Stort het mengsel in de beklede taartvorm. Zet die 30 minuten in de oven, of tot de taart als een soufflé is gerezen en iets is opgestijfd.

Haal de cake uit de oven. Leg een stuk bakpapier op de cake, zet daar een bord op – het bord moet precies in de vorm passen –, druk de cake zachtjes aan en leg nog wat gewicht op het bord.

Laat de cake 30 minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt en laat hem daarna volledig afkoelen voor je hem serveert.

Wij geven er Zabaglione-ijs bij.

geplette chocoladecake River Café

River Cafe 30 van Ruth Rogers en Rose Gray ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.