Redactie
Redactie Inspiratie 23 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Bakken met amandelmeel: tips én lekkere recepten

Naast patentbloem is een zak amandelmeel een goed idee om altijd in je voorraadkast te hebben. Je kunt er zo ontzettend veel lekkers mee bakken én het is volledig glutenvrij.

Wat is amandelmeel?

Amandelmeel is simpelweg wat ontstaat nadat je blanke, ongeroosterde amandelen fijn maalt. Je kunt het dus heel goed zelf maken, maar voor een fijner eindresultaat (handig bij het maken van bijvoorbeeld macarons) werkt een gekochte variant vaak beter.

Deze bloemvervanger is overigens ook heel goed voor je. Het bevat gezonde vetten, veel eiwitten en vitamine B. Daarnaast is het koolhydraatarm en dus glutenvrij.

Waar koop je amandelmeel?

Je koopt het bij de grotere supermarkten, biologische supers (zoals Marqt en EkoPlaza) en winkels als Holland & Barrett (voorheen De Tuinen).

Wat maak je met amandelmeel?

In sommige recepten en bereidingswijzes kan het al snel naar spijs smaken (dat immers ook van amandelen – en suiker – wordt gemaakt). Maar in veel baksels verdwijnt de zoete notige smaak en is het een prima basisingrediënt. Zie hieronder een aantal lekkere recepten!

Tip: als je het meel al wat langer in de kast hebt staan, kan het een goed idee zijn om het meel even te zeven voordat je het gebruikt. Zo voorkom je dikkere klonten in je mengsel.

Klik op de foto’s om naar de desbetreffende recepten te gaan.

Culy

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.