Redactie
Redactie Recepten 25 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: smeuïge ricotta-amandel citroencake

Door het gebruik van amandelmeel en ricotta heeft deze citroencake een smeuïge, kleffe structuur waar wij geen genoeg van kunnen krijgen. Dit combineert geweldig met de frisse smaak van citroen. Nodig genoeg mensen uit, want voor je het weet heb je deze hele cake zelf opgegeten (wij spreken uit ervaring).

Let op: voor dit gerecht gebruik je gescheiden eieren. Scheid de eieren aan het begin van het recept, zodat er geen verwarring ontstaat. Hoe je dit makkelijk doet zie je hier.

Verwarm de oven voor op 160 graden, vet een springvorm van 20 cm in en bekleed hem met bakpapier. Doe de zachte boter, 165 gram suiker, zaadjes van de vanillepeul, citroenrasp en een snuf zout in een grote kom en mix 8 tot 10 minuten, tot het mengsel bleek en romig is.

Voeg de eidooiers een voor een toe en blijf kloppen tot je een egaal en luchtig mengsel hebt. Voeg het amandelmeel toe en blijf kloppen. Spatel vervolgens de ricotta door het beslag tot het helemaal is opgenomen.

Mix in een schone kom de eiwitten tot er zachte pieken vormen. Voeg nu de rest van de suiker beetje voor beetje toe en blijf mixen tot de pieken steviger en glanzend worden. Vouw een klein beetje van de opgeklopte eiwitten door het amandel ricottamengsel tot het volledig is opgenomen. Herhaal met de rest van het eiwitmengsel.

Giet het mengsel in de cakevorm en decoreer de bovenkant met amandelschaafsel. Bak de cake 40 tot 45 minuten op 160 graden, tot hij stevig aanvoelt en de bovenkant goudbruin is. Laat de cake helemaal afkoelen in de cakevorm en besprenkel hem net voor het serveren met poedersuiker.

Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.