Snel, simpel & lekker: amandel-kersenkoek

Deze amandel-kersenkoek van Caroline is simpel, snel en lekker. Wat wil je nog meer?

Verwarm je oven voor op 175 graden en vet een vierkante vorm van 20 centimeter breed in en beleg met twee stroken bakpapier. Zorg ervoor dat ze als een kruis op elkaar liggen, zodat alle kanten bedekt zijn.

Meng in een kom de bloem, amandelmeel en het zout. Doe de spijs met de suiker in een keukenmachine en meng goed. Doe het mengsel in een kom en meng met een handmixer de boter erdoor.

Voeg het ei en het amandelextract toe en meng nog even. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en meng kort.

Verdeel het deeg in de vorm en strijk glad met een spatel. Verdeel er de kersen over en strooi het amandelschaafsel erover. Zet de vorm 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goudbruin en gaar is.

Haal de koek uit de vorm en laat afkoelen. Bestrooi met poedersuiker en snijd in koekjes.