Rosa Bertram
Rosa Bertram Inspiratie 17 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Deze alcoholvrije drankjes zijn perfect voor als je niet drinkt

Wat drink je als je niet drinkt? Of het nou gaat om dry january, je het eigenlijk niet zo lekker vindt of wil minderen met alcohol: we zijn er stiekem best benieuwd naar. Wat zijn de alternatieven als je géén alcohol drinkt? Culy selecteerde 4 lekkere (en bijzondere) alcoholvrije drankjes:

Seedlip

Om te beginnen bij Seedlip: ‘de eerste alcoholvrije en gedestilleerde sterke drank’ naar eigen zeggen. Grote kans dat je meteen aan een zoete frisdrank denkt, maar Seedlip bevat géén suiker of andere zoetstoffen en bevat nul calorieën. Maar wat bevat het dan wel? Zorgvuldig uitgekozen kruiden en specerijen, schillen en schorsen.

Mix het tot een alcoholvrije cocktail met tonic en garneringen en je hebt iets wat heel dicht in de buurt komt van een alcoholvrije gin-tonic. Superlekker.

alcohol vrije seedlip

Kombucha

Het gefermenteerde drankje kombucha is inmiddels wereldwijd al razend populair, ook in Nederland drinken we het steeds vaker. Kombucha ontstaat door fermentatie. Het wordt gemaakt van zwarte of groene thee, water, appelazijn, een kombucha-zwam en suiker. Die zwam is het belangrijkste ingrediënt: die zet het fermentatieproces in gang. Je kunt kombucha zelf maken, maar daarvoor moet je wel zo’n kombucha-zwam in huis hebben. Die kun je niet in de winkel kopen, maar kun je alleen gedoneerd krijgen van andere kombucha-makers.

Kombucha heeft een smaak waar je misschien even aan moet wennen, maar het is een lekkere dorstlesser die veel meer biedt dan frisdrank. Ook kun je tegenwoordig voor kombucha in allerlei smaken kiezen. Cranberry is één van Culy’s favorieten.

koken met kombucha

Amé

Deze nog vrij onbekende dranksoort is al jarenlang op héél veel plekken te koop. Het is een subtiel zoete, lichtbruisende vruchtendrank van natuurlijk bronwater, vruchtensap en kruiden. Het alcoholvrije drankje is verkrijgbaar in allerlei smaken, van druiven en abrikoos en van framboos tot braambes. Een smaakvolle wijn vervanger dus. Gewoon in een grote fles te koop in de (betere) supermarkt. En nog gezond ook!

Alcohol vrij Ame
Endless Weekend

(Club) Mate

Vooral in Duitsland is deze smaakvolle frisdrank erg populair. Het alcoholvrije drankje is gemaakt van de Zuid-Amerikaanse theesoort ‘maté’. Eigenlijk is het een soort ijsthee dus, maar dan wat dikker. In Duitsland hebben ze er een frisdrankversie van gemaakt waarin een hoop cafeïne zit. Extra handig dus voor als je naar een feestje gaat en toch energie wilt hebben om te dansen.

Proeven? De populairste matés zijn Club Mate en Bio Zisch Mate.

Club Mate
24mantra organic Canada

Meer lezen over lekkere alcoholvrije dranken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.