Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 mei 2018
Leestijd: 1 minuut

Agua de Sandia: Mexicaanse watermeloenlimonade

Alcoholvrije drankjes, saai? Echt niet! Arno en Mireille van The Holy Kauw Company bewijzen het met het boek Limonade: Alcoholvrije drankjes voor volwassenen. Wij mogen het recept voor Agua de Sandia met je delen: Mexicaanse watermeloenlimonade. Heerlijk verfrissend. Bring on the taco’s!

Niets is frisser en eenvoudiger te maken dan deze Mexicaanse watermeloenlimonade. Een echte dorstlesser die in no time klaar is. Watermeloen is vrij zoet van zichzelf. Suiker toevoegen hóeft dus niet, maar het komt de smaak wel ten goede.

Agua de Sandia watermeloenlimonade

Aan de slag

Als je ervoor kiest om suiker toe te voegen: los die eerst op in het citroensap. Doe het sap in de blender en voeg hier ¼ deel van de meloenblokjes aan toe. Pureer en voeg weer ¼ deel toe. Ga zo door tot alle meloen is gepureerd tot een gladde massa.

Giet door een zeef en wrijf met de achterkant van een soeplepel net zolang tot alleen de pulp over is. Gooi die weg en laat het sap goed koud worden in de koelkast.

Verdeel voor het serveren wat crushed ice over de glazen en schenk hier de Agua de Sandia over.

Doe aan elke prikker een zwarte olijf en maak hiermee het drankje af.

Pureer wat basilicum mee voor een nog frissere smaak. De smaak van watermeloen past goed bij feta en munt.

Limonade alcoholvrije drankjes voor volwassenen boek

Limonade: Alcoholvrije drankjes voor volwassenen van The Holy Kauw Company ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 16,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.