Zo bereid je de perfecte kip op de barbecue

Er zijn tientallen tips in omloop om de perfecte kip te garen, maar hoe doe je dat op een barbecue? Wij geven je de gouden tip voor kip op de barbecue. 

Tussen de kolen

De tip is om de kip afgedekt tussen de kolen mee te laten garen, terwijl je al het andere lekkers er boven op het rooster grillt.

Eigenlijk is het heel simpel: verwarm een hoopje kolen zoals je altijd zou doen. Leg ondertussen de kip in een braadslee en maak met behulp van twee satéprikkers en een flink stuk aluminiumfolie een tentje om de kip. Zorg dat er geen as in kan komen, maar wel dat er genoeg ruimte is zodat de warme lucht de kip kan garen.

hele gegrilde kip

Perfecte kip op de barbecue

Leg nu de braadslee met kip tussen de kolen en barbecue er lekker op los. Tegen de tijd dat het meeste vlees op is (na een uur, à anderhalf), is de kip gaar. En doordat hij flink de tijd heeft gehad en goed beschermd is geweest, blijft het vlees heerlijk sappig.

Wil je de kip van tevoren marineren? Dat kan natuurlijk. Kijk hier voor de lekkerste kruiden voor bij kip.

Kip op de barbecue stock

Reageer op artikel:
Zo bereid je de perfecte kip op de barbecue
Sluiten