Superfrisse homemade rooibos ijsthee

Culy 24 aug 2014 Drankjes

Dit recept voor homemade rooibos ijsthee kregen we doorgestuurd van Jolijn van de prachtige blog Vegadutchie. Een inspirerende blog bomvol lekkere veganistische recepten.

Jolijn geeft ook fijne kookworkshops vol vega (en glutenvrije!) recepten, dus check zeker waar ze binnenkort te vinden is via haar site.

Breng iets meer dan 750 ml water aan de kook. Schenk in een theepot en doe de rooibosthee in een thee-ei in de theepot. Laat 10 minuten trekken. Doe de ahornsiroop en citroenschil erbij, roer goed en laat de thee een half uur afkoelen.

RooibosIJsthee4

Voeg dan de munt, kersen, pruim en heel veel ijsklontjes toe. Proef of de ijsthee koud genoeg is. Serveer met een rietje!

RooibosIJsthee5

Voor 1 liter ijsthee:

  • 750 ml water
  • 1 eetlepel of 2 theezakjes rooibosthee
  • 1 eetlepel ahorn- or agavesiroop
  • Schil van 1 biologische citroen
  • Ongeveer 4 centimeter kurkuma, in schijfjes (en anders kurkuma-poeder)
  • Paar takjes munt
  • 4 kersen
  • 1 grote, rijpe pruim
  • Veel ijsklontjes
Reageer op artikel:
Superfrisse homemade rooibos ijsthee
Sluiten