Redactie
Redactie Inspiratie 9 nov 2015
Leestijd: 3 minuten

8 hotspots voor een culinair dagje Rotterdam

Als je een dagje in Rotterdam bent, is het altijd goed om een lijstje hotspots achter de hand te hebben. Waar drink je een goede kop koffie? En waar kun je heerlijk dineren? Wij zetten onze favorieten onder elkaar voor een culinaire dag in Rotterdam.

Vooropgesteld is natuurlijk De Markthal een bezoekje waard. Of je er nu inkopen wilt doen voor een uitgebreid diner of gewoon het imposante gebouw een bezoekje wil brengen, je kunt je er eigenlijk altijd wel vermaken.

Ben je in de buurt van Rotterdam Centraal? Dan is het concept Eten Centraal een aanrader. En wil je liever iets afhalen of bestellen? Kijk dan hier voor onze favorieten.

Koffie en ontbijt bij Lebkov & Sons
Stationsplein 50

Stap je net uit de trein op Rotterdam CS? Begin dan de dag met een kopje koffie van Lebkov. Naast een sterk bakkie pleur verkopen ze trouwens ook heerlijke broodjes, koekjes en salades, al dan niet om mee te nemen.

Fenix Food Factory
Veerlaan 19

Ben je net zo gek op eten als wij? Dan kun je gerust een hele dag besteden in Fenix Food Factory. Hier kom je om boodschappen te doen, te leren hoe de producten gemaakt worden en ambachtelijke smaken te ervaren.

Lunchen bij Picknick
Mariniersweg 259

Om de hoek van De Markthal en Foodelicious vind je Picknick, een gezellig lunchtentje met de lekkerste en vooral meest origineel belegde broodjes. Ook serveren ze er fijne ontbijtjes en kun je er pakketten kopen voor een echte picknick in het park.

Thee en taart bij Urban Bakery
Voorburgstraat 217-219

Urban Bakery is beroemd in Rotterdam en omstreken vanwege hun goddelijke taartjes, cupcakes, muffins en koekjes. Je kunt ze meenemen of ter plekke opeten, onder het genot van een kopje koffie of thee. Fijn is dat er uitsluitend wordt gewerkt met verse ingrediënten en zijn kleurstoffen, conserveermiddelen en poeders verbannen uit de keuken.

Olijfolie en delicatessen bij Foodelicious
Mariniersweg 47

Wat onze plannen ook zijn, als we een bezoekje brengen aan Rotterdam dan moeten we simpelweg langs Foodelicious. Deze prachtige delicatessenwinkel verkoopt misschien wel de lekkerste olijfolie van Nederland, geweldige (balsamico-)azijnen en nog veel meer.

Borrelen bij Ballroom
Witte de Withstraat 88b

Ben je toe aan een flinke borrel en wat lekkers? Dan ben je bij Ballroom aan het juiste adres. Hier combineren ze geweldige gin-tonics met Italiaanse gerechten en andere heerlijke snacks.

Pizza en meer bij La Pizza
Scheepstimmermanslaan 21

Onlangs aten we bij La Pizza, een Italiaans restaurant waar je komt voor de goddelijke pizza’s, antipasti en meer. Wij streken er neer op het fijne terras, maar ook binnen is het goed toeven. Ook fijn: de prijzen zijn vriendelijk.

Frans genieten bij Mevrouw Meijer
Gerard Scholtenstraat 37B

Wil je echt een avondje puur genieten in Franse sferen? Dan moet je zeker een tafeltje reserveren bij Mevrouw Meijer. Het menu is klassiek Frans met onder andere een zalige brandade (paté van stokvis) en een lopend chocoladetaartje toe. Tel daar leuke prijzen bij op, €32,50 voor een drie gangen-menu, een goede wijnlijst en service zoals het overal zou moeten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.