Redactie
Redactie Inspiratie 8 nov 2015
Leestijd: 2 minuten

Zo bereid je een mooi stukje vlees nét even anders

Heb je een mooi stukje vlees in huis en wil je er een feestje van maken? Ga dan voor een van deze bereidingswijzen. Net even anders dan een simpele biefstuk en een bom van smaak!

1. Pocheren in bouillon

Pocheren kan in een pan bouillon op het fornuis óf aan tafel. In de Japanse keuken heet die shabu shabu en wordt meestal gedaan met het peperdure Wagyu-vlees. Hoewel de smaak (wat ons betreft) een stuk beter is, kun je dit ook gewoon doen met een ‘normaal’ stukje rundvlees. Let er wel op dat het een mooie vetmarmering heeft.

Gebruik een blokje of homemade bouillon en vul aan met smaakmakers als wortel, prei, ui, knoflook, laurier en paddenstoelen. Haal het in dunne plakjes gesneden vlees kort door de bouillon en genieten maar! Tip: serveer de bouillon in een fonduepan op tafel. Staat een stuk gezelliger!

Shabu-shabu

2. Mini beef Wellington

Een echte klassieker die je op een makkelijkere manier op elke avond thuis kunt maken. Hiervoor heb je bladerdeeg nodig en eventueel nog fijn gehakte en gesmoorde paddenstoelen voor extra smaak. En nee, je hoeft niet per sé een enorm stuk rosbief in huis te halen.

Kijk hier voor ons recept.

3. Heel kort gebakken met sesamzaadjes

Of je het nu als amuse serveert of in mooie tranches op je bord: deze combinatie is killing! Maak een mix van sesamzaadjes, zout en zwarte peper en rol hier het vlees door. Bak kort in een hete (droge) pan en snijd in plakjes.

Serveer eventueel met mierikswortel of zeewiersalade.

4. In een kruidenjasje

Supersimpel en de kans is groot dat je hiervoor niks anders in huis hoeft te halen. Maak een mix van je favoriete kruiden of specerijen en rol hier het vlees door.

Bak in een hete pan (niet té heet, anders verbranden de kruiden) met een klontje boter en een scheutje olijfolie. Even laten rusten en je kunt aan tafel!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.