Redactie
Redactie Inspiratie 27 nov 2014
Leestijd: 3 minuten

Eten bestellen & afhalen in Rotterdam: dit zijn Culy’s favoriete adresjes

Je wil eten bestellen of afhalen in Rotterdam, want je hebt vanavond écht geen zin om te koken. Maar als je bestelsites afzoekt heb je ook géén idee waar én wat je moet bestellen. Je ziet alleen maar pizza en Chinees, maar je wil wat spannenders…

Herkenbaar? Zoek dan niet verder en pak onderstaand overzicht er voortaan bij. Wij maakten een selectie van fijne adresjes voor een avond Rotterdams bankhangen met lekker eten.

met dank aan Marieke Brouwer & Jolien Sanders

Thais

Deli Bird
“Pretentieloos, eerlijk en puur, maar vooral authentiek”’. Dat is wat Deli Bird over zichzelf zegt, net zoals elke andere Thai in de stad. Maar zelden proef je het echte Thailand. Bij Deli Bird wel. Helaas bezorgen ze niet, maar afhalen bij Deli Bird is zeer in trek en dat is niet zonder reden. Trek er maar even voor uit, want eenmaal binnen kun je door de geuren en de aantrekkelijke afhaalkaart maar moeilijk kiezen.

Deli Bird

Sushi

Mr. Bento
Deze Japanner bezorgt thuis alle bekende soorten sushi: van maki tot nigiri en alles er tussenin. Er zijn ook mooie grote sushi schotels te bestellen, te delen met wel 24 man. Feestje?

Sumo
Een sushi-klassieker in Nederland is Sumo. Rotterdam heeft meerdere vestigingen om te zitten, maar ook een take-away en delivery zaak. De crispy maki en de garnalen in tempurabeslag zijn er goddelijk.

Chinees

Red Pepper
Restaurant Red Pepper, gevestigd vlakbij station Rotterdam Blaak, is een meester in de Chinese Sichuan-keuken. Hier kun je de klassieke hot pot ervaren met een groep culy’s. Maar je kunt er ook lekker afhalen: van eend en varkensvlees tot aubergine in Yushiang saus.

Italiaans

Angelo Betti
De lekkerste pizza haal je, zonder twijfel, bij Angelo Betti. Een begrip in Rotterdam en vaak met een rij tot buiten op de stoep. Ook het schepijs is een blokje om waard.

Vicini
Voor wie aan de andere kant van de stad woont is Vicini een goed alternatief. Hier haal je knapperige en zeer verse pizza’s af,  terwijl je aan de bar een biertje of wijntje drinkt.

Soep & salades

KOM
Als je je soepwinkel ‘KOM’ noemt, heb je bij ons al een streepje voor. Hier haal je een lekker dampende kom soep, met liefde je gemaakt. Er zijn ook hartige taarten,, salades en brood met vers bereide smeersels. Neem de soep mee naar huis, samen met een lekker stuk brood, eigengemaakte tapenade en of kaas, worst of een stuk quiche.

Spirit
Verse salades om mee te nemen. Ook  sapjes, soep en andere gerechten schep je zelf aan de bar. Je betaalt per 100 gram en kiest dus echt waar je zelf zin in hebt. Voor de vroege vogels is er ook take-away breakfast!

Indonesisch

Papaya Groendendaal
Het eten van Papaya Groenendaal kun je zowel laten bezorgen als zelf afhalen. Lekker en goed Indonesisch eten zonder de hoofdprijs te betalen. Rendang zoals rendang hoort te zijn en Gado Gado om je vingers bij af te likken. En die saté….

Burgers

Hamburg
Natuurlijk kun je kiezen voor een van de vele aanbieders die een hamburger bij je thuis bezorgt, maar als je een échte hamburger wil dan haal je af bij Hamburg op de Witte de Withstraat. Naast de normale hamburgers kan je ook kiezen voor een visburger, kipburger een kalfsburger, een vega variant of voor bijvoorbeeld een lamsburger. Toppings kies je zelf en uiteraard hebben ze er ook heerlijke friet.

Surinaams/Indonesisch

Warung Mini
Hier haal je ontzettend lekkere saoto soep. Je kunt zowel afhalen als laten bezorgen!

Jouw favoriete adresje?

Wij zijn natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw favoriete bezorgadresjes! Laat het ons weten via een bericht onder dit artikel.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.