Redactie
Redactie Inspiratie 20 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

7 x een dot crème fraîche bij een gerecht

Een beetje romigheid maakt alles lekkerder. Wij zijn dol op crème fraîche, en deze aangezuurde room is vaker te gebruiken dan je denkt. Zowel in zoete als hartige gerechten. Wij geven je 7 heerlijke suggesties!

Klik op de foto’s om naar de recepten te gaan.

Culy

Deze waanzinnige chocoladetaart is geïnspireerd op een recept van Donna Hay. Wij voegden er ook nog een frosting van licht gezoete crème fraîche aan toe waardoor deze chocoladebom wat ons betreft nóg lekkerder wordt.

Een klassieker uit de Elzas: flammkuchen met crème fraîche, ui en spekjes. Deze zie je vaak als een vierkante, ovalen of rechthoekige plaatpizza, maar wij waren rebels en bakten lekker een rond exemplaar.

Een lekker recept uit de Koken met Aanbiedingen app: spaghetti met mosselen, witte wijn en crème fraîche.

Zo lekker, deze Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche.

Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, laat zien hoe je gravad lax maakt.

Dat lasagne geen hogere wiskunde is, weten we allemaal. Toch is het fijn als je blindelings kan vertrouwen op een recept. Dit ervoeren wij onlangs toen we deze lasagne als experiment uit ons Amsterdamse Culy keukentje toverden. De smaak is waanzinnig en álles klopte. Maken dus!

Afbeelding vegetarische stamppot met rucola

Een heerlijk recept van de blog Lekker & Simpel: Stamppot met rucola en crème fraîche. Je kunt dit recept ook vega maken zonder de spekblokjes, of vervangen door vegetarische grillreepjes.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.