Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: Mexicaanse gehaktschotel met guacamole en crème fraîche.

Snijd de paprika, komkommer en tomaten in blokjes. Snijd de ijsbergsla in dunne repen. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en rul het gehakt. Voeg de paprika, chilimix en 100 milliliter water toe en laat het geheel vijf minuten zachtjes doorkoken.

Snijd ondertussen de avocado’s doormidden, ontvel ze, verwijder de pit, snijd in stukken en doe in een kom. Voeg aan de kom het sap van een halve limoen en een geperste knoflookteen toe. Prak met een vork tot het mengsel de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met peper en zout. Roer als laatste de tomaten er door.

Meng de ijsbergsla en komkommer en verdeel dit over de borden. Schep het gehaktmengsel hierover. Serveer met de crème fraîche, guacamole en tortillachips. Eet smakelijk.

KMA2 Mexicaanse gehaktschotelKMA Mexicaanse gehaktschotel

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!