Redactie
Redactie Restaurants 19 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Carels

Na in een paar jaar tijd een aantal keer van eigenaar te zijn veranderd, heeft het hoekpand op de Frans Halsstraat in Amsterdam een blijver gekregen. Carels is een Franse bistro waar niemand minder dan Ricardo van Ede achter het fornuis staat.

Van Ede kennen we als ‘de kok die op zijn 21ste een ster kreeg’. Of dat helemaal klopt is discutabel (hij ging aan de slag bij De Graaf van het Hoogveen dat reeds een ster had), maar dat hij koken kan, dat staat vast.

Eerder was hij chefkok van onder andere Neva in de Hermitage, Ricardo’s in Odeon (hier ontstond de veelgebruikte term nouveau ruig), Nevel en Hoogendam. De laatste drie locaties waren geen lang leven beschoren, maar hopelijk verandert dat definitief bij Carels.

Toen versus nu

Carels zelf is overigens ook geen onbekende in de restaurantwereld. Jaren terug was het gelijknamige café gevestigd op dezelfde plek als het huidige Carels (van andere eigenaren), alleen toen stond het bekend als een buurtcafé in plaats van restaurant vol Franse klassiekers.

Het interieur is de afgelopen jaren nauwelijks veranderd, maar is al vanuit de verte te herkennen. Denk aan de typische salonstoeltjes, houten tafels, wit linnen en een uitnodigende bar.

Tip: neem plaats in de serre, daar is het heerlijk licht!

De kaart

De kaart verandert regelmatig, maar je blijft de classics herkennen. Zo proeven wij de kreeftenbisque (€10,50), roulade van kip & eendenlever (€9,50) en een prachtig stuk chateaubriand (€27,50 per persoon). Erbij komen goddelijke frieten, een simpele salade en gegratineerde witlof.

Ook de toetjes zijn goed op smaak met veel Franse invloeden, van de flinke tarte tatin (€6,50) tot het kaasplankje (€11,50). Iets minder Frans, maar zeker niet minder lekker, is de pavlova met Hollandse Lambada aardbeien en frambozen (€6,50).

Carels is 7 dagen per week geopend voor lunch, borrel en diner. Kijk op de website voor het huidige menu en meer informatie. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.