Spaghetti met mosselen, witte wijn en crème fraîche

Culy 25 aug 2015 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: spaghetti met mosselen, witte wijn en crème fraîche. 

Breng een pan met water aan de kook. Controleer de mosselen en gooi ze weg als ze stuk zijn. Staan ze open? Tik er dan mee op de rand van je aanrecht, als hij uiteindelijk wel dicht gaat is hij nog goed. Maak indien nodig de schelpen schoon en ontdoe ze met een mesje van hun ‘baard’. Leg de goede (dus nog levende) mosselen in een ruime bak met water (de wasbak kan ook) en was goed af.

Snijd ondertussen de ui, bieslook en knoflook fijn. Verhit twee eetlepels olie in een grote soeppan en fruit hierin de ui en knoflook één minuut. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Voeg de soepgroenten bij de ui en knoflook, en fruit nog twee minuten mee. Voeg nu de witte wijn toe. Laat de mosselen uitlekken en voeg deze ook toe aan de pan, samen met tweehonderd milliliter water. Laat rustig koken en voeg na tien minuten de crème fraîche toe. Roer goed door elkaar.

Controleer na vijf minuten of alle mosselen openstaan (schud eventueel de pan een paar keer flink) en haal van het vuur. Giet (een deel van) het kookvocht af en serveer de spaghetti met de bieslook en mosselen. Breng eventueel op smaak met een klein beetje van het kookvocht. Eet smakelijk!

Koken met aanbiedingen spaghetti met mosselenKoken met aanbiedingen spaghetti met mosselen2

Voor 4 personen:

  • 2 kilo mosselen
  • 250 gram soepgroenten
  • 100 ml witte wijn
  • 300-400 gram spaghetti
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 4 eetlepels bieslook
Reageer op artikel:
Spaghetti met mosselen, witte wijn en crème fraîche
Sluiten