Stamppot met rucola en crème fraîche

Culy 10 mrt 2013 Diner

Een heerlijk recept van de blog Lekker & Simpel: Stamppot met rucola en crème fraîche. Je kunt dit recept ook vega maken zonder de spekblokjes, of vervangen door vegetarische grillreepjes.

Begin met het opzetten van een pan water voor het koken van de aardappels. Vervolgens schil je de aardappels en snijd je deze eventueel doormidden. Kook de aardappels circa 20 minuten, het hangt af van de grootte van je aardappels, totdat deze zacht genoeg zijn. Ondertussen meng je de creme fraiche met de pesto en eventueel een beetje bieslook.

Snijd de rucola wat kleiner, en bak ongeveer 4 minuten voordat de aardappels klaar zijn de spekjes krokant.

Als de aardappels klaar zijn, laat je deze nog even droogkoken en stamp je deze vervolgens fijn met de creme fraiche. Voeg daarna ook de rucola en de gebakken spekblokjes aan toe en meng alles goed door elkaar.

Voor 2 personen:

  • 4/5 grote aardappels
  • 30 gram rucola
  • 150 gram gerookte magere spekblokjes
  • 150 ml creme fraiche
  • 4 theelepels pesto
  • eventueel bieslook
  • snufje zout/peper
Reageer op artikel:
Stamppot met rucola en crème fraîche
Sluiten