Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 9 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

7 x carpaccio ideeën met een twist (lekker voor je kerstdiner!)

We leerden ‘m kennen in de gedaante van dungesneden ossenhaas, pijnboompitten, Parmezaan, pesto en een fikse bos rucola: de carpaccio. Inmiddels weten we beter: carpaccio is een verzamelnaam geworden voor een recept van dungesneden groenten, fruit, vis of vlees. We hebben de allerlekkerste carpaccio ideeën met een twist daarom voor je uitgezocht.

Want laten we eerlijk zijn: het is en blijft een succesnummer tijdens je kerstdiner.

7 x carpaccio recepten met een twist

1. Biet

Indrukwekkende looks en een onvergetelijke combi van smaken: deze carpaccio van biet en mierikswortel is niet alleen een feest om naar te kijken, maar bestaat ook nog eens uit slechts 5 ingrediënten. Nóg een bijkomend voordeel: zeer eenvoudig om zelf te snijden.

Vegetarische carpaccio van geblakerde biet
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

> Naar het recept: Vegetarische carpaccio van geblakerde biet met mierikswortel

2. Vis

Zin om er écht een legendarisch kerstdiner van te maken? Steek je handen uit de mouwen en creëer dit onovertroffen wonder genaamd ceviche van pulpo. Een lust voor het hongerige oog en een onvergetelijke ervaring voor je bezoek.

Pulpo carpaccio
Bron: Ceviche

> Naar het recept: Pulpo carpaccio van restaurant Sjefietshe

3. Klassiek met een twist

Toch zelf aan de slag met de klassieker der klassiekers? We hebben wat handige tips voor je verzameld aangezien we er vanuit gaan dat er geen snijmachine klaarstaat in je keuken. De avocado en limoen geven een frisse twist voor een verrassende uitvoering.

> Naar het recept: Carpaccio met avocado en limoen

4. Pompoen

Voor deze carpaccio met een twist wenden we ons tot de veelzijdigheid van de pompoen. Want multi inzetbaar, dat is ‘ie zeker. Naast het vruchtvlees gebruiken we ook de schil en de pitten: geen foodwaste dus. De cranberry’s en gembermayo toppen het geheel af tot een waardige kerstwinnaar. Kom maar door met die feestdagen!

Pompoencarpaccio
Bron: Lowlander

> Naar het recept: Lowlander Pompoencarpaccio met gember pompoenmayonaise en krokante pompoenschil chips

5. Vis

Favoriet in de categorie frisse vis: deze carpaccio van harder met verse kruiden. Laat de vis de show stelen in in deze carpaccio met een twist. Meer zin in een andere vis? Met tonijn, zalm of zeebaars is ‘ie minstens zo lekker!

> Naar het recept: Vis carpaccio

6. Gele courgette

Met niet al te veel moeite tover je met deze carpaccio van courgette een waar kunstwerk op tafel. Weinig inspanning, groots effect dus: exact waar we soms zin in kunnen hebben bij een kerstdiner.

carpaccio van gele courgette
Culinea

> Naar het recept: Vegetarische carpaccio van gele courgette met feta en blauwe bessen

7. Fruit

Wat we met vlees, vis of groente doen, kunnen we met fruit natuurlijk ook. Nóg een idee dus voor een zeer smakelijke carpaccio: eentje van peer met walnootvinaigrette. Uiteraard afgetopt met blauwschimmelkaas; wat wil een mens nog meer tijdens een kerstdiner?

Carpaccio van peer
Bron: Boordevol groenten

> Naar het recept: Carpaccio van peer met frisee en walnootvinaigrette

Oh ja, niet geheel onbelangrijk: zin om je kerstdiner net zo feestelijk af te sluiten als dat je ‘m begonnen bent? Er vast iets voor je tussen bij deze 16 kerstwaardige toetjes. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.