Culy
Culy Inspiratie 16 apr 2016

5 x dit kun je óók van zoete aardappel maken

Er gaat niets boven echt knapperige zoete-aardappelfrietjes (het liefst nog met truffelmayo), maar er zijn nog zoveel meer dingen die je van zoete aardappel kunt maken! 

Latkes

Zowel latkes als zijn soortgenoot rösti zijn heerlijk als je ze van geraspte zoete aardappel maakt! Niet alleen is de smaak zoeter, de krokante koekjes garen door het gebruik van de groente (in plaats van de gewone pieper) ook een stuk sneller.

Maak bijvoorbeeld deze latkes van Culy’s Monique met een heerlijk sausje van tahin en een salade van gegrilde aubergine en feta.

Zoete aardappellatkes allerhande

Muffins

Wist je dat je ook zoete gerechten kan maken van onze grote oranje vriend? Denk bijvoorbeeld aan muffins of een zoete-aardappelbrood (stiekem meer een cake dan een brood).

Heerlijk met nootjes en nog lekkerder als je het topt met notenpasta.

Zoete aardappel muffins

Spiralizer

Doordat zoete aardappels relatief kort nodig hebben om te garen, zijn ze ook ideaal om door je spiralizer te halen. Zelf vinden we de sliertjes rauw iets minder lekker, maar je kunt ze ook gelukkig prima bakken in de pan, wok of oven.

Ga bijvoorbeeld voor een salade met geitenkaas en biefstuk of gebruik het in plaats van pasta bij een volle tomatensaus met bijvoorbeeld kappertjes en zwarte olijven.

sweet-potato-steak

Brood

We hadden het er net al over; je kunt prima bakken met zoete aardappel, zowel in zoete als hartige gerechten.

Denk aan deze zachte broodjes, die iets weg hebben van brioche en perfect fungeren als hamburgerbroodje!

Zoete aardappelbroodjes stock

Burgers

Tot slot onze favoriet: burgers! Voor vegetariërs en flexitariërs, maar natuurlijk ook voor iedereen die net zo dol is op de smaak van zoete aardappel.

Heerlijk als ‘echte’ burger op een broodje of gewoon in plaats van een stukje vlees of vis.

Zoete aardappel burgers stock

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 x dit kun je óók van zoete aardappel maken
Sluiten