Redactie
Redactie Diner 18 aug 2015
Leestijd: 2 minuten

Zoete-aardappelpasta met biefstuk en geitenkaas

Waar menig foodie al maanden aan de courgetti (pasta van courgette) zit, ging Roos van de blog The London Cookbook aan de slag met zoete aardappel. Hiermee maakte ze dit heerlijke recept voor zoete-aardappelpasta met in reepjes gesneden biefstuk en geitenkaas.

Zelf gebruiken we voor het maken van courgetti in plaats van een spiralizer een koksmes, maar voor de zoete aardappel valt het aan te raden om óf een dergelijke gadget te gebruiken of aan de slag te gaan met een grove rasp. Doordat de zoete aardappel namelijk vrij stevig is, gaat het snijden minder makkelijk.

Het recept

Verwarm je oven voor op 180 graden. Halveer de tomaatjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met een beetje olijfolie, zout en de rozemarijn. Bak gedurende een kwartier.

Verwarm een pan en bak hierin de pijnboompitjes op middelhoog vuur, gedurende drie minuutjes. Zet apart. Snijd met een spiralizer of rasp de zoete aardappel. Zet ook apart.

Verwarm een pan op hoog vuur, laat de boter smelten totdat het niet meer bruist. Wrijf het vlees in met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Leg ze in de hete pan en bak twee minuten, zonder ze aan te raken. Voeg de knoflook toe en draai het vlees om met een tang. Bak nog twee minuten.

Zet het vuur laag en bak nog vier minuten. Haal het vlees uit de pan en verpak in een stuk aluminiumfolie. Laat rusten. Verwarm een andere pan op hoog vuuren bak hierin de spinazie met een scheutje olijfolie, totdat het zacht is.

Bak de zoete aardappel twee minuutjes in de vleespan (niet schoonmaken, maar bakken in het restje boter!). Snijd het vlees in reepjes van ongeveer een centimeter dik en serveer met de zoete aardappel, spinazie en tomaatjes. Bestrooi met de pijnboompitjes en geitenkaas.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.